Foto: Nike

Tommy Fleetwood feiret 26-årsdag torsdag. Og avsluttet uken med å feire den største triumfen i karrieren med seier i Abu Dhabi HSBC Championship.

Fleetwood har hatt tre andreplasser siden sin første europatourseier i Johnnie Walker Championship på Gleneagles i 2013.

31 slag på de siste ni hullene søndag, inkludert en Chip in-eagle på det tiende, plasserte ham øverst på resultattavlen med 17 under par, ett slag foran spanjolen Pablo Larrazzabal og Dustin Johnson fra USA.

 — Jeg har spilt bra en tid nå. Likevel gir det å ta seieren foran noen av verdens beste spillere et enormt løft for selvtilliten. Jeg har virkelig følt at det har vært på høy tid å ta den andre europatourseieren. Men jeg har hele tiden fokusert på å være tålmodig, arbeidet hardt og forbedret meg, så jeg har heldigvis fortjent denne seieren, oppsummerer Fleetwood i en pressemelding fra sponsoren Nike.    

Seieren topper en formidabel formstigning for Fleetwood, som har endt topp-20 i ti av sine 14 siste starter på europatouren. Han endte på delt niendeplass i fjorårets DP World Tour Championship-finale i Dubai, og startet så 2017-sesongen med delt tredjeplass i UBS Hong Kong Open.

Henrik Stenson og Peter Hanson ble beste skandinaver på delt åttendeplass med -13, fire slag bak den engelske vinneren.

Se også: Resultater fra Abu Dhabi