I forrige uke meldte vi at Callaway banket Titleist og deres Pro V1-ball i rettssalen. Nå slår verdenslederen tilbake.
titleist-sl-r-tilbake

OMSTRIDT: Acushnet sier patentene som Callaway mener Titleist har brutt, er ugyldige.

Titleists morselskap Acushnet har utgitt et skriv der de punkt for punkt tilbakeviser dommen som nylig felte dem for å ha benyttet patenter eid av Callaway i Pro V1-ballene.

Det var, som Golferen.no meldte 12. november, i en rettssal i Delaware at avgjørelsen falt.

Acushnet skriver blant annet:

Om Pro V1

 • “Titleist introduserte Pro V1-golfballen i 2000, basert på egen teknisk utvikling og research. Pro V1-golfballene inneholder en kombinasjon av mange Titleist-teknologier utviklet og tilegnet gjennom de siste 20 årene. Acushnet Company er golfballindustriens teknologiske leder med 650 aktive golfballpatenter, som er flere enn noen annen produsent. Blant disse omfatter 65 av patentene Pro V1-familien.”

  Om patentene

 • “Spalding mottok fire patenter i 2001 og 2003, lenge etter at Pro V1 var utviklet og lansert. Callaway tilegnet seg disse patentene da de kjøpte Spalding i 2003. Vi mener disse patentene er ugyldige og aldri skulle blitt gitt i utgangspunktet. Det amerikanske patentkontoret (U.S. Patent and Trademark Office) er enig med Acushnet. De har vurdert patentene på nytt, og har tatt en endelig avgjørelse om at alle fire patentene er ugyldige og aldri skulle ha blitt tildelt.”

  Om rettssaken

 • “Callaway gikk til sak i 2006, hvor de hevdet at Pro V1-ballene bryter disse fire patentene. I 2007 ga en jury delvis medhold til Callaway, og delvis medhold til Acushnet.”

  Acushnet skriver også at de kommer til å anke saken, blant annet på bakgrunn av at juryen ikke fikk tilgang til viktige bevis, inkludert det faktum at det amerikanske patentkontoret har erklært at de fire Callaway-patentene er ugyldige.

  Acushnet vil derfor anmode om at dommen settes på hold mens anken behandles.

  Dommen vil uansett ikke få noen betydning for omsettingen av Pro V1-golfballer utenfor USA.

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.