Titleist lanserer nye jernkøller og ny hybrid

NYE TITLEIST-MODELLER: Fra venstre 716 AP1, AP2, CB og MB samt 816 H.

Skjønt, selv om det er nyheter Titleist kommer med i sin H-modell og i sine AP-, CM-, og MB-jern, så bygges det på velkjente og velprøvde løsninger vi kjenner godt fra forgjengerne.

I hvilken grad Titleist imponerer med de nye modellene er vanskelig å bedømme på bakgrunn av pressemeldinger og tilhørende bilder. Men, som alltid fra Titleist, ser de nye modellene utrolig lekre ut. Så får vi heller vente tålmodig til de slippes i butikkene 23. oktober med å finne ut om de lever opp til forventningene.

716 AP1 og AP2 jern

PR-avdelingen til Titleist fremhever først og fremst følelsen i de nye AP-modellene. 716 AP1 skal være den mest lettslåtte og tilgivende AP1-modell noen gang, med blant annet en støre og tynnere slagflate enn tidligere.

Wolfram-vekter innbakt i hælen og tåen gir høyere ballbane, og øker vridningsmotstanden med 50 prosent.

716 AP2 er modellen for lavhandicapperne, og de som klarer å slå slike køller kan glede seg over et lavere tyngdepunkt enn tidligere.

Som alltid finnes det bredt utvalgt skaft, og prisene er slett ikke verst. Seks køller medAP1, fra 5 til PW,  koster 5995 kroner med stålskaft og 6495 kroner med grafittskaft. For AP2 er prisene henholdsvis 7995 og 8995 kroner, også det for seks køller.

Tourkøllene 716 CB og MB

Som Titleist-kjennere flest vil vite, står CB for Cavity Back og MB for Muscle Back. Som i klartekst betyr at køllen enten har vekten fordelt mer rundt køllehodets yttergrenser (CB) eller mer på tvers på den nedre halvdel av køllehodets bakside (MB).

Begge modellene er smidd, med 716 CB som den mest tradisjonelle bladkøllen blant de to. Også her trekkes bruken av mer wolfram-vekter fram som sterkt spilleforbedrende egenskaper.

716 MB har rettere tå og tynnere topplinje, og det loves mer kontroll kombinert med mer kraft i slagene. Den økte wolfram-bruken gir, liksom hos AP-modellene, høyere vridningsmotsstand og lavere tyngdrepunkt både til 716 CB og 716 MB.

Prisen for et sett, være seg CB eller MB, sju køller fra 4 til PW, oppgis til 9495 kroner med stålskaft, 500 kroner mer med grafitt.

Seks løftevinkler

816 H-hybriden leveres i seks løftevinkler fra 19 opp til 27 grader, med to graders forskjell per modell. I praksis betyr dette at 816 H dekker spekteret treerjern til syverjern.

En supertynn slagflate gir høyere ballhastighet fra hvor som helst på slagflaten mens bedre vridningsmotstand gjør køllen mer stabil. Ikke minst er dette viktig når du slår fra roughen.

786 H-hybriden kommer i en H1- og en H2-modell, der hodeformen er det som skiller dem mest. Hodet til H1 er større, og har en mer avrundet slagflate, som helper mindre erfarne golfere til å få ideell ballflukt, Mens hodet til H2 er mindre og mer pæreformet, som appellerer mer til bedre spillere.

Prisen på 816H oppgis til 2195 kroner når den er i butikkene fra 23. oktober.

Les mer: Titleist hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×