Foto: TaylorMade

Før 2019-sesongen kommer TaylorMade med oppdaterte versjoner av ballene TP5 og TP5x. Én av dem blir i følge ryktene ballen til Rickie Fowler.

Om det blir 2019-utgaven av TP5 eller TP5x som blir Rickie Fowlers nye tourball gjenstår å se. Men for TaylorMade kan det bli avgjørende at han, om han ikke allerede har gjort det, bestemmer seg for en av dem.

TaylorMade har nemlig produsert utmerkede golfballer i en årrekke. Men de har ikke vært like heldige med markedsføringen av dem.

Som nok kan synes merkelig når vi ser hvor vellykket satsingen på deres drivere, wooder, jernkøller, puttere og andre hard-varer har vært. Golfballer representerer tross alt en veldig stor del av markedet.

Nå ser det ut som om TaylorMade har lært ballmarkedsføring-triksene Titleist har brukt i  alle år. I alle fall svirrer nå ryktene om at en av de to nye modellene blir populære Rickie Fowlers nye golfball.

Anerkjent modell

TP5 har vært en kjempebra golfball siden den kom på markedet. Gode spillere opplevde lengre slag med TP5 enn med  ProV1  og ProV1x. I tillegg ble TP5 også anerkjent for sine usedvanlig gode egenskaper i vind. Og ble derfor, med unntak av Tiger Woods, benyttet av alle TaylorMades kontraktspillere på touren.

Men det har ikke gitt kommersiell suksess som har stått i stil med toppspillernes ros og prestasjoner. Kanskje vil det endres nå når ballen selv er endret ganske vesentlig. De mest markante endringene for de to TP5-modellene er at hvert av ballens lag er blitt betraktelig stivere. Mens kjernen fortsatt er veldig myk, blir ballene hardere for hvert av lagene utenfor.

Som har resultert i at Jon Rahm, i følge TaylorMade, i gjennomsnitt har økt ballhastigheten med seks kilometer i timen i forhold til den gamle TP5. Som betyr rundt ti meter lengre utslag for spanjolen.

Mens det nye skallet, igjen i følge TaylorMade, bidrar sterkt til mer spinn rundt greenene. Som skyldes at det stivere laget under skallet presser skallet tettere inn på rillene i trefføyeblikket.

2019-modellene av TP5 og TP5x  skal være ute i golfbutikkene fra 15. februar. Til en anbefalt utpris på 529 kroner dusinet.

Les mer: TaylorMadeGolf.com

Rickie Fowlers
TaylorMade TP5x-ball gjennomskåret. Foto: TaylorMade