TaylorMade lanserer Rickie Fowlers nye ball

TaylorMade TP5-ball gjennomskåret. Foto: TaylorMade

Før 2019-sesongen kommer TaylorMade med oppdaterte versjoner av ballene TP5 og TP5x. Én av dem blir i følge ryktene ballen til Rickie Fowler.

Om det blir 2019-utgaven av TP5 eller TP5x som blir Rickie Fowlers nye tourball gjenstår å se. Men for TaylorMade kan det bli avgjørende at han, om han ikke allerede har gjort det, bestemmer seg for en av dem.

TaylorMade har nemlig produsert utmerkede golfballer i en årrekke. Men de har ikke vært like heldige med markedsføringen av dem.

Som nok kan synes merkelig når vi ser hvor vellykket satsingen på deres drivere, wooder, jernkøller, puttere og andre hard-varer har vært. Golfballer representerer tross alt en veldig stor del av markedet.

Nå ser det ut som om TaylorMade har lært ballmarkedsføring-triksene Titleist har brukt i  alle år. I alle fall svirrer nå ryktene om at en av de to nye modellene blir populære Rickie Fowlers nye golfball.

Anerkjent modell

TP5 har vært en kjempebra golfball siden den kom på markedet. Gode spillere opplevde lengre slag med TP5 enn med  ProV1  og ProV1x. I tillegg ble TP5 også anerkjent for sine usedvanlig gode egenskaper i vind. Og ble derfor, med unntak av Tiger Woods, benyttet av alle TaylorMades kontraktspillere på touren.

Men det har ikke gitt kommersiell suksess som har stått i stil med toppspillernes ros og prestasjoner. Kanskje vil det endres nå når ballen selv er endret ganske vesentlig. De mest markante endringene for de to TP5-modellene er at hvert av ballens lag er blitt betraktelig stivere. Mens kjernen fortsatt er veldig myk, blir ballene hardere for hvert av lagene utenfor.

Som har resultert i at Jon Rahm, i følge TaylorMade, i gjennomsnitt har økt ballhastigheten med seks kilometer i timen i forhold til den gamle TP5. Som betyr rundt ti meter lengre utslag for spanjolen.

Mens det nye skallet, igjen i følge TaylorMade, bidrar sterkt til mer spinn rundt greenene. Som skyldes at det stivere laget under skallet presser skallet tettere inn på rillene i trefføyeblikket.

2019-modellene av TP5 og TP5x  skal være ute i golfbutikkene fra 15. februar. Til en anbefalt utpris på 529 kroner dusinet.

Les mer: TaylorMadeGolf.com

Rickie Fowlers

TaylorMade TP5x-ball gjennomskåret. Foto: TaylorMade

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  R&A The Open 2o22: Final Qualifying med Jarand Arnøy, Markus Braadlie  og Espen Kofstad ((Fairmont St. Andrews 28. juni)

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amundi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  Amatør:  DIAC 2022  med Casper Bjurhult Kennedy, Tom Røed Karlsen og Henrik Heyerdah (28. juni – 1. juli)

  Junior:  Stenson Sunesson Junior Challenge  med Leo Hirukawa Aaraas (28. juni)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×