Callaway avslører sin nye Epic Flash-driver

KUNSTIG INTELLIGENS: Callaway har benyttet en superdatamaskin for å kunne designe den unike slagflaten til Epic Flash-driveren. Foto: Callaway

Callaway har anvendt kunstig intelligens i utviklingen av Epic Flash-driveren for både å kunne få større fart på køllehodet og skape enda mer lengde på utslagene.

Det er i slagflaten til Epic Flash at utviklerne har tatt i bruk kunstig intelligens i videreutviklingen av GBB Epic, fjorårets knallsuksess fra Callaway.

Den nye slagflate-design har fått navnet Callaway Flash Face. Poenget er altså å gi golferen enda høyere ballhastighet. Som i sin tur skal lede til lengre slag.

Slagflatens innside, altså baksiden, har fått bølgeform i et mønster med ulik tykkelse. Det skal øke lengden på de slagene der ballen treffes uenfor sweetspot-en.   

Superdatamaskin bak Epic Flash

For å få til dette har Callaway benyttet en superdatamaskin, som på egen hånd gikk gjennom 15.000 design-varianter for å finne den optimale utformingen av trefflaten .

Callaways sjefsingeniør, Alan Hocknell, mener det er usikkert om de hadde klart å komme fram til designen uten supermaskinens hjelp, avslører han i en pressemelding:

— Vi vet ikke. Kanskje hadde vi aldri kommet dit. Selv om vi (mennesker) hadde utviklet 15.000 varianter over x antall år hadde vi aldri kommet fram til noe som ligner denne slagflaten. Det handler ikke bare om antallet varianter som dataen har funnet fram til, men om at den presenterte oss for en utforming som vi aldri hadde landet på selv.

Slagflaten er i titan, som er herdet i to timer ved 595 grader for å gjøre den både fleksibel og holdbar. Callaway Epic Flash har også en flyttbar vekt lengst bak i køllehodets såle. Vekten, som er 16 gram i standardmodellen och 13 gram i subzero-varianten, skal visstnok kunne korrigere skru på opptil 15 meter.

Også karbonkronen til Callaway Epic Flash er nyutviklet, og har gjort køllen blir mer lettslått ved at mer vekt har kunnet fordeles nedover i køllehodet.

Epic Flash kommer i butikkene 1. februar til en anbefalt utpris på 6000 kroner. Den blir tilgjengelig i 9, 10,5 og 12 grader løftevinkel med Project X EvenFlow-, Project X HZRDUS Smoke– eller Mitsubishi Tensei AV-skaft

Les mer: Callaways 2019-nyheter (engelsk)

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.