Knut Børsheim ble beste nordmann og nummer sju i Norwegian Challenge. Og det med sykdom i kroppen. Da kan vi bare lure på hvor god han er når han er frisk.
syk-b-rsheim-imponerte

SYK, MEN STERK: Knut Børsheim var syk under Norwegian Challenge på Losby. Man klarte likevel å komme inn på -12 og delt sjuendeplass som beste nordmann.

syk-b-rsheim-imponerte

ETT SLAG UNNA TOPP-10: Eirik Tage Johansen var for tredje gang denne sesongen ett slag unna topp-10-plassering, som ville gitt automatisk plass i neste turnering.
syk-b-rsheim-imponerte

Turnering: Norwegian Challenge
Dato: 8. — ll. august
Bane: Losby Golfklubb, Lørenskog, par 72, 6442 meter
Premiepott: 1,4 millioner kroner, hvorav 225.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Kristoffer Broberg
Norske deltakere: 18 spillere

syk-b-rsheim-imponerte


syk-b-rsheim-imponerte

OVERRASKET VINNER: Jens Fahrbring var sliten da han kom til Losby. Og mente det var noe av forklaringen på at han spilte godt nok til å ta seieren i Norwegian Challenge.

— Jeg skal vinne Rolex Trophy, konkluderer Knut Børsheim. Og gir svaret på hvor mye av sitt potensial han mener han fikk ut på Losby, der han avsluttet med tre under par 69 for 12 under og delt sjuendeplass.

— Jeg har vært syk siden turneringen startet. Jeg spydde på drivingrangen i går. Og var veldig, veldig nær å gjenta det på backnine i dag.

— Jeg klarte ikke å fokusere, og jeg har spilt fire runder helt ute av posisjon. Det er derfor jeg har spilt så sakte, og jeg beklager det, sier Børsheim med adresse til de av publikum som syntes han var vel omstendelig i sine rutiner på banen.

Trenger hvile

— Jeg tror det bare er snakk om et signal fra kroppen om at jeg trenger hvile. Uken som kommer skal jeg være den som sover mest i Norge, lover Børsheim.

Skjønt, selv om han skal ha treningsfri fram til torsdag blir det et spørsmål om hvor mye tid han finner til å sove. Han har nemlig aktive planer.

— Jeg skal pleie mine aksje- og valutainvesteringer. Jeg skal fiske laks i Numedalslågen. Og kanskje fiske ørret også. Ja, og så skal jeg tilbake hit til Losby og ta storgjedden i vannet på hull 13. Jeg så et kjempevak der.

Stang ut for Tage igjen

Da Eirik Tage Johansen kom inn på -11 var han delt sjuendemann. Men det var fortsatt åtte grupper igjen ute på banen.

— Jeg håper det holder. To ganger tidligere denne sesongen har jeg vært ett slag fra topp-10.

Men dessverre plukket for mange av konkurrentene i de siste gruppene opp birdier, og det ble til slutt delt 12.-plass for siddisen.

Dermed gikk han for tredje gang denne sesongen glipp av muligheten til automatisk plass i neste turnering med ett slags margin.

Den gode nyheten er imidlertid at Tage har spilt inn såpass med penger i sesongen at han er garantert å få plass i storturneringen Kazakhstan Open med 400.000 euro i premiepotten.

Er desidert på rett vei

— Sesongen under ett har så langt vært veldig oppløftende, sier Tage til Golferen.no.

— I dag har jeg spilt veldig bra, men jeg burde fått senket et par birdier til oppsummerer han fire under par 68-runden der han åpnet med eagle, og fikk fire birdier til samt to bogeyer.

— Jeg er en bedre golfspiller nå, sier Tage når vi ber ham sammenligne årets utgave av Eirik Tage Johansen med europatourspilleren i debutsesongen 2007.

— Jeg treffer flere fairwayer og jeg slår bedre jernslag. Og jeg slår bedre driver, selv om jeg slår de litt kortere nå enn for seks sesonger siden.

Om tiden framover mot Kazakhstan, og deretter Q-School, sier Tage at det viktigste blir å holde småspillet skarpt, og gjennom det senke flere putter.

Overrasket vinner

Det ble svensk storeslem på Losby med Jens Fahrbring (-19) aller øverst, fulgt av Pontus Widergren (-16) på delt andre (med Daniel Im fra USA) og Johan Carlsson (-15) på fjerdeplass.

Kanskje ingen stor overraskelse med så mange svensker i toppen. Men mannen aller øverst var virkelig overrasket.

— Det føles uvirkelig, sier Fahrbring, som representerer Sollentuna GK i Stockholm.

— Jeg kom hit trøtt etter tredjeplassen i Finnish Challenge forrige uke. Men det var kanskje nettopp derfor jeg spilte så avslappet?

29-åringen, som ikke har noen stor amatørkarriere bak seg, var avslappet nok på Losby til å sette banerekord på lørdagens tredjerunde med ti under par, 62, som inkluderte hole-in-one på hull 8.

— Nå må jeg gjøre litt om på reiseplanene, det ser ut til at seieren bringer meg inn i Rolex Trophy om to uker, avslutter den sympatiske og avslappede vinneren.

21 år gamle Aksel Kr. Olsen fra Stavanger fikk premien som beste amatør med -4 og delt 50.-plass. Anders Engell (-8) ble delt 26, Joakim Mikkelsen (-6) delt 37 og Espen Kofstad (+3) delt 62.

Les også: Runde 2 — Engell norsk lokfører

Se også: Resultater fra Losby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.