Sverige og Danmark neppe kandidater

Onsdag arrangerer Ladies European Tour seminar for potensielle tilbydere av Solheim Cup 2019. Der er også danske og svenske interessenter tilstede. Men i følge LET har Norge lite å frykte.

sverige-og-danmark-neppe-kandidater


SOLHEIM-JUBEL PÅ NORSK JORD? Sverige og Danmark har meldt sin interesse for Solheim CUp 2019, i konkurranse med Norge. Men få tror det er hold i de svenske og danske interessene, og Norge ligger ikke dårligere an til å kunne få oppleve europeisk Solheim-jubel lik den vi var vitne til på Killeen Castle i Irland i 2011. Fra venstre, med pokalen, Suzann Pettersen, Anna Nordqvist, Sandra Gal (fremst) og Catriona Matthew.

Mange norske Solheim Cup-entusiaster fikk kaffen i vrangstrupen da Svensk Golf mandag kunne melde at Bro Hof utenfor Stockholm kaster seg på i kampen om Solheim Cup 2019.

Les også: Golf.se — Bro Hof interessert i Solheim Cup

Det blir i så fall mot Norges og Oslo Golfklubbs mulige kandidatur, og vil anses som lite kollegialt sett med nordiske øyne.

Og det toppet seg tirsdag da Ladies European Tour sendte ut en pressemelding om at også en dansk klubb vil delta på seminaret i London onsdag, og med det signaliserer interesse for å være med i kampen.

Lite å frykte

Det betyr at fem måneder før søknadsfristen 14. august har kandidater fra Danmark, England, Nederland, Norge, Portugal, Skottland, Spania, Sverige, Tyrkia og Wales meldt sin interesse som arrangør av Solheim Cup 2019.

En kilde i LET mener imidlertid at Norge har lite å frykte fra kandidatene fra våre naboland i øst og sør.

— Ett av kriteriene for å bli tildelt Solheim Cup er at søknaden backes av statlige og regionale myndigheter samt at også det lokale golfforbundet stiller seg bak, sier kilden til Golferen.no.

— Og jeg kan avsløre så mye at verken den svenske eller danske kandidaten har den nødvendige backingen fra myndgiheter og forbund for å kunne nå fram. I alle fall ikke foreløpig.

— Mitt tips er derfor at verden vil se ganske annerledes ut etter tilbyderseminaret onsdag, og personlig tror jeg verken Sverige eller Danmark vil være aktuelle kandidater for Solheim Cup 2019, avslutter kilden hos Ladies European Tour.

Les også: Bogstad norsk Solheim-kandidat

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.