Foto: Privat

De norske jentene beholdt sin 13.-plass blant de 16 deltakende landene i Canada etter å ha avsluttet med lagscore på sju over par, 151.

Med +33 i World Junior Girls Championship endte Norge seks slag fra topp-10 o6 31 slag bak vinnerne fra Filippinene.

Individuelt ble Celine Borge nummer 14 med +13 etter en avsluttende to over par 74-runde. Madelene Stavnar avsluttet med fem over par, 77, og endte som delt 28 med +20.

Yuka Saso fra Filippinene vant den individuelle delen med -2, seks slag foran Jennifer Chang fra USA på andreplass.

World Junior Girls Championship resultater

Individuelt

Lag


Runde 3: Svakere tredjedag

De norske jentene falt til delt 13.-plass  blant de  16 deltakende landene i Canada etter en lagscore på 16 over par, 160.

Madelene Stavnar var best av de to norske jentene med seks over par, 78, i World Junior Girls Championship torsdag. Celine Borge brukte fire slag mer for ti over par, 82.

160 slag tredje dag brakte den norske totalscoren til 458 og 13.-plass. Det er fem slag opp til topp-10, 13 slag til pallen og 25 slag til Filippinene i teten.

Skade reduserer Norges styrke

World Junior Girls Championship  er både en individuell konkurranse og en lagkonkurranse. I lagkonkurransen stiller hvert land med tre spillere, og den dårligste scoren kan strykes.

Karoline Lund er dessverre skadet, og dermed har Norge bare to spillere til disposisjon, og kan altså ikke stryke svakeste  score i hver av de fire runde. Dette er naturligvis en stor ulempe, og gjør det vanskelig å hevde seg i lagkonkurransen.

På arrangøren Golf Canadas hjemmeside får den individuelle konkurransen mye oppmerksomhet. Det er kanskje derfor god grunn til å holde øye med hvordan de norske jentene gjør det indivudelt.

Før siste runde ligger Celine Borge på delt 14.-plass med +11. Madelene Stavnar er delt 29 med +15. Yuka Saso fra Filippinene ligger på par, og leder med tre slag.


Runde 2: Fortsatt på delt niendeplass

World Junior Girls Championship spilles i Canada, der Norge er ett av 16 deltakende land. Halvveis i de fire rundene holder de norske jentene sin delte niendeplass.

Celine Borge leverte en flott anderunde på én under par 71, med fire birdier og én hver av bogey og dobbelbogey på kortet.

Madelen Stavnar slet mer med sine to birdier, én bogey og tre dobbelbogeyer for fem over par, 77. Det ga norsk rundescore på fire over var, 148, to slag bedre enn åpningen.

Dermed har Norge +10, som er seks slag fra pallen og 13 slag bak de suverene lederne fra Filippinene.

 


Runde 1: Åpnet med +6

Etter den første av de fire rundene ligger de norske jentene på delt niendeplass.

Madelene Stavnar åpnet med to over par, 74, mens Celine Borge brukte to slag mer med sin 76-runde.

Det gir lagscoren +6, som er fire slag fra andreplassen. Filippinene har tatt en suveren ledelse på -9, hele elleve slag foran trioen Canada, USA og Kina.

Sverige og Danmark deler femteplassen med +4, to slag foran Norge.