Foto: Tristan Jones

Lørdagens sju over par 78-runde ble etterfulgt av seks over par, 77, i søndagens finale. Dermed ble det lite å skrive hjem om fra helgens LPGA-turnering.

Suzann Pettersen hadde tre birdier, seks bogeyer og én trippelbogey på scorekortet i tøffe forhold siste dag i Irving, Texas.

Det ga totalscoren seks over par, ni slag etter den japanske vinneren Haru Nomura, som nedkjempet  Christie Kerr fra USA på sjette omspillshull,

Se også: Resultater fra LPGA


Runde 3: Katastrofal lørdag

Det er heldigvis ikke ofte vi får se et scorerkort fra den norske LPGA-stjernen som ikke inneholder én eneste birdie. Det ble en trist norsk lørdag i USA.

Moving day levde virkelig opp til navnet for Suzann Pettersen i Texas. Etter fem bogyer og én dobbelbogey, som kom på hull 15, stod det sju over par, 78, på kortet hun signerte i Irving.

Det ga et fall på hele 14 plasseringer: Fra tredje- til delt 17.-plass før finalerunden av Volounteers of America Texas Shootout. Og det med par sammenlagt etter å ha vært -7 lørdag morgen.

Turneringen ledes av japanske Haru Nomura, som med -8 er to slag foran en trio med Christie Kerr fra USA og sørkoreanerne Inbee Park og amatøren Eun Jeong Seong.

 


Runde 2: 65-runde og storspill

Etter en bogey på åpningshullet fortsatte det på skinner for Tutta i Irving. Birdiene haglet, og kulerammen stoppet ikke før det stod sju av dem på kortet.

Det ble røde tall fire ganger før runding på tre under for dagen i Tecas. Og tre røde tall kom det også på de siste ni. Som ga seks under par, 65, for dagen.

Med -7 totalt avanserte Suzann Pettersen hele 19 plasseringer til trdedjeplass, ett slag bak Ariya Jutanugarn fra Thailand og og to slag bak japanske Haru Nomura.

Suzann Pettersens beste resultat i så langt i år er delt tredjeplass i majoturneringen ANA Inspiration og andreplass i europaturneringen Lalla Meryem Cup.

Hennes siste seier kom på LPGA i Manulife LPGA Classic 4. juni 2015.

 


Runde 1: Under par for Tutta

Tutta hadde et scorekort første dag av Volounteers of America Texas Shootout med tre birdier og to bogeyer, som alle kom på banens siste ni.

Pettersen ligger med deg fem slag bak Mi Jung Hur i Texas.  Hele sju spillerne deler andreplassen i Irving, to slag bak den ledende sørkoreaneren.