Svak avslutning sendte Tutta nedover

Suzann Pettersen hadde tre bogeyer på de åtte siste hullene, og falt fra delt ledelse til delt 16.-plass i Portland Classic i Oregon på USAs vestkyst.

svak-avslutning-sendte-tutta-nedover


MÅTTE SE LANGT ETTER SEIEREN: Selv om Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde av Portland Classic, klarte hun ikke å forsvare tittelen, og står fortsatt uten seire på LPGA-touren i år.

svak-avslutning-sendte-tutta-nedover


Turnering: Portland Classic
Dato: 28. – 31. august
Bane: Columbia Edgewater Country Club, Portland, Oregon, par 72, 5921 meter
Premiepott: 8,6 millioner kroner, hvorav 1,3 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Suzann Pettersen
Norske deltakere: Suzann Pettersen og Caroline Westrup

Med dobbelbogey på hull 2 samt tre birdier fra hull 3 til 10 før de tre bogeyene på hullene 11, 16 og 18, ble det to over par, 74, for dagen og -9 totalt for Suzann Pettersen.

Dermed falt hun fra ledelsen, og måtte også se at hennes rekke av fem topp-10-plasseringer på rad ble brutt.

Seieren gikk til Austin Ernst fra Australia, som beseiret sørkoreanske I.K. Kim på første omspillshull etter at begge hadde kommet inn på 14 under par, 274.

Danske Line Vedel fikk æren av å bli beste skandinav på delt femteplass med -11, tre slag etter teten.

Nå setter Pettersen kursen for Oslo og Suzann Pro Challenge på Bogstad lørdag, der feltet foruten vertinnen består av Caroline Martens, Anna Nordqvist, Paula Creamer, Jessica Korda, Lexi Thompson, Natalie Gulbis og Sandra Gal.

Se også: Resultater fra Portland


Runde 3:
Tutta i delt ledelse før siste runde

Suzann Pettersen slo til med sin andre fem under par 67-runde på rad, og er i delt ledelse før finalerunden på sin utstyrssponsors hjemmebane i Oregon på USAs vestkyst.

Suzann Pettersen deler ledelsen i Portland Classic med Mi Jung Hur fra Sør-Korea og spanske Carlota Ciganda på 11 under par etter en våt og vindfull tredjerunde i Portland Classic.

Pettersen kan imidlertid ikke vente å sole seg til seier heller. Hele åtte spillere ligger innen to slag fra ledertrioen.

32-åringen fra Oslo vant her i 2011 og i 2013, og har muligheten til å bli den andre som har vunnet tre ganger i turneringens 43-årige historie, og dermed komme likt med Nancy Lopez.

I klar fremgang

— Spillet blir bedre og bedre. I dag hadde jeg mange sjanser på de siste ni, men kunne bare ikke få i puttene, sa hun i pressesenteret etter runden.

— Jeg klarte å gjøre birdie på 16 og 17, og fikk en god par på hull 18 etter å ha vært i trøbbel. Men det var en god, solid runde.

Suzann Pettersen har, som den eneste spilleren, kommet topp-10 i alle de fem siste turneringene. Kanskje Portland Classic blir gjennombruddet i år? Og det på samme bane og i samme turnering som hun vant den første seieren i fjor.

Basert på fredagens og lørdagens to solide runder, er det i alle fall muligheter for det. Også fredag avsluttet hun sterkt ved å gjørebirdie på fem av de sju siste hullene.

— Jeg føler fortsatt at det ligger en lav en (runde) der ute. Jeg må bare gå ut og forsøke å gjøre birdie på så mange hull jeg kan. Jeg gjorde jobben og tettet gapet til teten, og i morgen er det bare å trykke på gassen, sa Oslo-spilleren lørdag kveld.

Hun medgir også at hun har et tall i tankene for søndagens score.

— Ja, det har jeg antageligvis. Men det har jeg ikke tenkt å fortelle, svarte hun da hun ble spurt.

Også Caroline Westrup fra Bærum GK var med i Portland, men misset cutten med to slag på +3 etter runder på 73 og 74 slag.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.