Foto: Margaret Kallevig

Det ser dårlig ut med lovlig golf på norske golfbaner de nærmeste ukene, og kanskje månedene. Og uten inntektsbringende aktivitet kan det bli en mørk vårsesong. Men det er nettopp i slike tunge tider at det er viktig at medlemmene støtter opp om klubben sin.

Koronaviruset har satt en stopper for golf både på din og på min og på andre golferes hjemmebaner, i alle fall til over påske.

Men uansett krise, er golfklubben din avhengig av inntekter. Og medlemmenes kontingent er, for de alle fleste klubbene, den største og viktigste inntektskilden.

Svært mange av landets golfklubber har forfall på årskontingenten rundt disse tider. Tider som faller sammen med at koronaviruset for alvor viser tenner. Og så til de grader gir oss et signal om at vårt dagligliv har endret seg.

Umulig å spå

Hvordan verden vil se ut om seks måneders tid er det selvfølgelig umulig å spå noe som helst om. Men vi må alle innse at også golfen skal gjennom en tøff reise innen alt er tilbake til de «normale» tidene vi levde i bare for et par uker siden.

I den nære fortid, som nå virker så lenge siden, var golf på TV og forventninger og håp om at Viktor Hovland skulle få være med å briljere i The Masters, det vi var mest opptatt av.

Men nå gjelder ingen av delene. Og må vi bare innse at vi står midt oppi en nødvendig, forlenget og høyst ufrivillig golfpause.

Der det viktigste spørsmålet ikke er når vi får spilt golf, men om våre golfklubber har økonomisk ryggrad til å bære de finansielle utfordringene vi står overfor.

Som i klartekst betyr følgende: Om du har økonomisk mulighet til det: Betal kontingenten til klubben senest ved forfall. Og det selv om du akkurat nå, og den nærmeste tiden framover, ikke får bruke de fasilitetene du har rett på som medlem.

Det er fullt forståelig at i denne krisen må hver og en prioritere på den måten som i størst mulig grad gavner dagliglivets utfordringer for seg selv og familien.

Politikerne snakker om hvor viktig det er med en stor dugnad, som kan lose oss gjennom prøvelsene.

Som er nettopp det som det hele handler om. På godt og på vondt.