Espen Kofstad avsluttet med fire under par, 68, og endte på delt tolvteplass i Perth International. Det betyr Q-School i Spania 10. til 15. november for 26-åringen fra Losby.
sterk-kofstad-m-aring--til-q-school--

AVSLUTTET STERKT: Med en sisterunde på fire under par, 68, endte Espen Kofstad på delt tolvteplass i ISPS Handa Perth International på Lake Karrinyup Country Club.

sterk-kofstad-m-aring--til-q-school--

sterk-kofstad-m-aring--til-q-school--

Turnering: ISPS Handa Perth International
Dato: 17. – 20. oktober
Bane: Lake Karrinyup Country Club, Karrinyup, Western Australia, par 72, 6531 meter
Premiepott: 11,9 millioner kroner, hvorav 2,0 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Bo van Pelt
Norsk deltaker: Espen Kofstad

sterk-kofstad-m-aring--til-q-school--


— Takk, jeg spilte ok, ja, svarer Espen Kofstad når Golferen.no gratulerer med delt 12.-plass i sesongens siste europaturnering for hans del.

Det er ikke til å unngå at han nok er skuffet over at håpet om å sikre europatour-kortet med første- eller andreplass i Perth ikke ble innfridd.

Det er lov å være skuffet. Men samtidig er det svært få spillere som klarer å beholde europatour-kortet i sin første sesong.

Siden 2005 har det aldri vært flere enn tolv spillere, og aldri færre enn fem, som har klart å fornye kortet.

— Og jeg har i det minste spillet som skal til, trøster Kofstad seg med.

Til Spania

Nå blir det først noen dager hjemme i Oslo før mest sannsynlig trening i Spania fram til kvalikens finalesteg starter på PGA Catalunya 10. november.

Der skal det spilles seks runder på seks dager, og de 25 beste får europatourkortet.

Perth International ble vunnet av Jin Jeong på -10. Sørkoreaneren tok sin første europatour-seier ved å overvinne Ross Fischer fra England på første omspillshull.

Se også: Resultater fra Australia


Runde 3:
Svak putting felte Kofstad

Espen Kofstad er fornøyd med det lange spillet på tredjerunden av Perth International i Australia. Men på greenene stemte det dårlig for 26-åringen fra Losby.

— Jeg spilte utrolig bra fra tee til green, sier Espen Kofstad om lørdagens parrunde, som inneholdt to hver av bogey og birdie.

— Men så var jeg ikke så god lenger. Bare dårlig putting, sukker han.

Med par totalt ligger Kofstad på delt 33.-plass før siste runde. Det gjør at håpet svinner om første- eller andreplass, som vil bety plass på europatouren også neste år.

Til andreplassen har Losby-spilleren sju slag, til førsteplassen åtte slag. I praksis betyr det en sisterunde på 64 eller 65 slag.

Spørsmålet er om det finnes en slik runde på Lake Karrinyup-banen. Den beste runden hittil denne uken er 67 slag.

Søndag starter Kofstad sin runde klokken 2.10 norsk tid. Australieren Brody Ninyette leder på -8, ett slag foran landsmannen Brett Rumford og danske JB Hansen.


Runde 2:
Kofstad spilte dårlig, holdt scoren sammen

Espen Kofstad hadde en dårlig dag på jobben under andre runde av Perth International i Australia. Men er fornøyd med at han likevel klarte å holde spillet sammen.

Fire bogeyer og tre birdier stod det på scorekortet Espen Kofstad signerte på Lake Karrinyup-banen i Perth i Vest-Australia fredag.

Etter én under par torsdag har Losby-spilleren par sammenlagt, og går inn i helgen på delt 32.-plass.

— Jeg spilte ikke bra i dag, forteller Kofstad fra Perth.

— Det var en slitsom runde, men jeg holdt spillet sammen ok.

26-åringen starter tredjerunden klokken 2.00 norsk tid natt til lørdag, i gruppe med Joel Sjöholm fra Sverige og Mikko Korhonen fra Finland.

Kanskje klarer hans nordiske kollegaer å inspirere Kofstad til en skikkelig god runde. Det er tett i toppen, og nordmannen har fem slag til andreplassen og sju slag til teten.

Selv om han ikke spilte på topp fredag, gjør Kofstad ingen endringer i forberedelsene til tredjerunden, de blir som vanlig.

— Og det skal bli moro, dette! lover han Golferen.no sine lesere.

Det er for øvrig nordisk også i toppen: Turneringen ledes av Peter Hedblom (-7), to slag foran Ross Fisher fra England.


Runde 1:
Meget sterk Kofstad-åpning i Australia

Espen Kofstads én under par 71-runde er mye sterkere enn den delte 21.-plassen, tre slag bak teten, viser. Forholdene var nemlig vesentlig dårligere på ettermiddagen i Perth.

Blant de 20 spillerne som ligger foran Espen Kofstad på resultatlisten etter første dag, spilte hele 15 av dem om morgenen mens Losby-spilleren hadde dagens femte siste starttid.

På Lake Karrinyup-banen blir nemlig greenene veldig slitt utover dagen, og gjør det vanskeligere for spillerne med sen starttid å score lavt.

Fredag får Kofstad fordelen av å slå ut allerede klokken 7.30 lokal tid (1.30 norsk tid), i det som presumtivt skal være de aller beste forholdene.

Ikke minst også med tanke på vinden, som blåser opp utover dagen, og gjør skogsbanen trangere.

Fredag er det meldt 2 sekundmeter når Kofstad spiller, som vil øke til 6 sekundmeter for ettermiddagsfeltet.

Håper å dra nytte av forholdene

Kofstad forteller til Golferen.no at han håper å dra nytte av at forholdene er bedre på andrerunden enn de var for ham på åpningsrunden.

— Jeg gleder meg. Jeg spilte veldig solid i dag, fortsetter Kofstad.

— Én under i dag var bra det. Det var virkelig tøffe greener, som var drøyt raske på nedoverputtene, forteller han.

26-åringen forteller også at selv om det er en skogsbane, så bruker han driveren mye på utslagene.

— Enten det, eller så spiller jeg for posisjon, forklarer han.

Og posisjon er viktig … ikke minst posisjonen på resultatlisten søndag ettermiddag. Ender Kofstad som nummer én eller to, beholder han europatourkortet for neste sesong.

Et hvert annet resultat betyr at Losby-spilleren må pegge opp i Q-Schools finalesteg på PGA Catalunya 10. til 15. desember.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.