BORRE 20160628: Bilder fra Team Norway samling på Borre GK 28.06.2016. Foto: Benjamin A. Ward / NGF/Ward

Viktor Hovland avsluttet det australske åpne mesterskapet på The Lakes Club i Sydney med sin andre fire under par 68-runde. Det ga -5 og delt 13.-plass i storturneringen.

Viktor Hovland fortsetter å imponere i sin store gjennombrudsesong med den delte 13.-plassen i Australian Open etter runder på 73, 68, 74 og 68 slag.

Oklahoma State-spilleren endte elleve slag etter vinneren Abraham Ancer, som også hadde sin college-karriere som student og golfspiller ved Oklahoma State. Med -16 var meksikaneren hele fem slag foran Dimitros Papadatos fra Australia.

 

Australian Open

Se også: Livescoring fra Sydney


Runde 3: Falt noe

Viktor Hovland måtte over par i tredje runde i det australske åpne mesterskapet på The Lakes Club i Sydney. Med en to over par 74-runde falt han til delt 28-plass.

Selv om det bar feil vei på Moving day i Australian Open, med et fall på elleve plasseringer til delt 28.-plass, så er det ingen liten prestasjon USA-studenten fra Oklahoma State-universitetet gjør denne uken.

Han er fortsatt under par for turneringen, fire slag fra Topp 10 og seks slag fra pallen. I teten har Abraham Ancer fra Mexico, og ex Oklahoma State, tatt en solid femslags ledelse på -13 før søndagens finalerunde på The Lakes Golf Club i Sydney.

 

 


Runde 2: Hovland klatrer

Etter to runder av Australian Open har den norske fireren på amatørenes verdensranking klatret til delt 17.-plass. Og har med det klart sine første cut i en turnering på en av de store, internasjonale proff-tourene.

Viktor Hovland leverte en solid andrerunde på fire under par, 68. Som gir ham tre under par for turneringen. Med det ligger han fem slag bak lederen Hun An Byeong fra Sør-Korea og to slag fra Topp 10.

Miklagard-spilleren starter sin tredje runde klokken 00.56 natt til lørdag (klokken 10.56 lokal tid) i gruppe med amatørkollega Takumi Kanaya fra Japan og australieren Nick Voke.

 

 


Runde 1: Hovland åpnet greit

Nordmannens åpningsrunde i Australian Open endte på én over par, og inneholdt både dobbelbogey på åpningshulletog eagle på det ellevte hullet. I tillegg stod det et par bogeyer og en birdie på kortet for 73 slag, og delt 41.-plass.

Viktor Hovland får æren av å spille de to første rundene i en av de utvalgte gruppene, såkalte featured groups, sammen med amerikaneren Keegan Bradley og australieren John Senden. Torsdag spilte de på ettermiddagen lokal tid.

Noe som ga både mye tv-tid og mange tilskuere son fulgte gruppen. Ingen i gruppen klarte dessverre å markere seg i teten, med Bradley som bestemann på delt 28.-plass med par, ett slag foran medkonkurrentene Hovland og Bradley.

 

 

Også fredag spiller Hovland & co mellom to andre utvalgte grupper. De har Abraham Ancer, Matt Kuchar og Cameron Davis ti minutter foran seg og Rod Pampling, Nicolas Colsaerts og David Micheluzzi (også han amatør) ti minutter bak seg.

Viktor Hovland starter andre runde klokken  21.25 natt til fredag norsk tid (7.35 lokal tid), og kan igjen vente seg mange tilskuere og mye oppmerksomhet.

Australian Open ledes av Hun An Byeong fra Sør-Korea på -5, ett slag foran australierne Matt Jager og David Micheluzzi.