To sene birdier reddet europatour-billetten for Kristian Krogh, fem tapte slag på hullene 12 til 15 holdt på å ødelegge avansementet for Kristoffer Reitan. Men begge klarte kortet på streken.

Mens alt gikk mot Norge i siste runde av finalesteget i Q-School 2017,  får vi to spillere på euopatouren i 2019-sesongen. Og det med minst mulige margin.

Kristoffer Reitan lå på tiendeplass på -17 før finalerunden, to slag foran Topp 25-grensen. Oslospilleren satt selv i førersetet fram til hull 12. Da førte de fem tapte slagene fram til hull 15  ham bak streken. Men birdie på hull 16 tok ham på riktig side igjen.

For Kristian Krogh var nok lærdommen fra fjorårets triste avslutning, med fire tapte slag på de fire siste hullene, en nyttig erfaring.  I år klarte han å utnytte fjorårets nedtur til noe positivt, og sikret seg kortet med sine birdier på hullene 16 og 18.

finalesteget i Q-School finalesteget i Q-School

 

 

Eirik Tage Johansen fra Stavanger GK avsluttet med én under par, 70, som var fire slag for lite. Grensen for kortet gikk ved -16, siddisen endte på -12 etter sine runder på 70, 74, 63, 71, 68 og 70 slag.

Toppen av listen ble delt på -24 av Alejandro Cainzares fra Spania og Zander Lombard frs Sør-Afrika. Det ble skandinavisk på delt tredjeplass ved Jeff Winther fra Danmark.

Seks spillere fra Skandinavia fikk tourkortet. Foruten Winter og de to nordmennene kan også svenskene Anton KarlssonNiklas Lemke og Per Langfors belage seg på europatur-spill i 2019.

For Aksel Olsen fra Stavanger GK ble turneringen avsluttet etter fire runder med én over par, 72,  etter to birdier og tre bogeyer på Lakes Course. Han endte på delt 83.-plass med -4,  som var to slag for mange til å få spille de to siste rundene.

Som vinner av Nordic League i år har Olsen uansett en god kategori på neste sesongs Challenge Tour. Siddisen bør ha gode muligheter til å komme videre derfra med med spill på nivå med det han har levert i 2018-sesongen.

Skjeberg-bosatte Richard Green var også med i finalesteget. Australieren både innledet og avsluttet med runder på 74 slag. Han endte på delt 117.-plass med +1 etter 74-71-68-74.

Se også: Resultater fra Q-School


FØR TURNERINGEN:

Dette er finalesteget i Q-School

156 håpefulle  skal kjempe i seks runderLumine Mediterránea Beach & Golf Community i Spania for en sjanse til å skaffe seg spillerettigheter på europatouren for 2019-sesongen.

Spillere fra over 30 land er på Costa Daurada-kysten for finalesteget i European Tour Qualifying School. De har kommet dit enten via spill på satellitturer, gjennom kvalikturneringene i det første og andre steget, eller fordi de ikke har klart å beholde sine spillerettigheter gjennom prestasjonene på europatouren i 2018.

De 156 vil først kjempe seg gjennom 72 hull, før feltet reduseres til 70 spillere i ytterligere to runder.

Etter de seks rundene, blant spillerne omtalt som «helvetesuken», vil de 25 beste, og like, få sin fortjente plass på European Tour for neste år.

Mange store navn

I årets finalefelt finner vi mange godt etablerte spillere. Inkludert flere tidligere vinnere på europatouren: Matteo Manassero, Simon Dyson, Marcel Siem, Marc Warren og 2008 Ryder Cup-stjernen Oliver Wilson.

Med Lumine som hjemmeklubb kan spanjolen Emilio Cuartero Blanco også være en å følge med på etter en fantastisk sisterunde på -7, som ga han andreplass i andresteget.

I fjorårets Q-School vant Englands Sam Horsfield på 27 under par over de seks rundene. Horsfield er i skrivende stund på 49.-plass i Race to Dubai, og har med det sikret seg plass i sesongavslutningen DP World Tour Championship.

De 156 spillerne skal vise hva de er gode for på begge Lumine.banene: Den Greg Norman-designede Lakes Course og den mer bølgende Hills Course, med en god del trær i spill langs fairwayene.

Vann kommer i spiller på 13 hull på Lakes-banen, inkludert det 479 meter lange par-5-hullet som avslutter banen. Og som uunngåelig vil være åsted for både heltedåder og katastrofer i løpet av uken.

Hills-banen sitt hull 18 byr også på spenning, der en liten innsjø vannet og bunkere beskytter en green mange når fram til på to slag.

finalesteget i Q-School
TØFF AVSLUTNING: Hull 18 på Lakes Course byr på dramatikk. Foto: Lumine