Foto: Callaway

Engelskmannen Danny Willett vant europatourens finaleturnering DP World Tour Championship i Dubai på overbevisende måte med to slag til duoen på andreplass.

Å vinne finalen av en tour som strekker seg gjennom elleve måneder er en stor prestasjon. Og hvert eneste år vil alle golfinteresserte ha svar på samme spørsmål: Hva hadde tourfinalevinneren i baggen?

Etter å ha startet karrieren som Ping-spiller gikk prestesønnen fra Yorkshire over til Callaway for noen sesonger tilbake. Siden den gang han han opplevd oppturen å vinne The Masters på sitt nye merke i 2016.

Og ble med det historisk som bare den andre engelskmannen i historien som kunne ikle seg Den grønne jakken. Den første var Nick Faldo i 1989, 1990 og 1996.

Hva hadde tourfinalevinneren i baggen?

Driver: Callaway Rogue (9°), Mitsubishi Diamana Chemical 60x-skaft

Fairwaywood: Callaway Rogue (15°), Mitsubishi Rayon-skaft

Hybrider: Callaway X Forged Utility jern (18°, 21°, 24°), True Temper Dynamic Gold X100 Superlite-skaft

Jernkøller: Callaway X Forged 18 (5-9), True Temper Dynamic Gold X100 Superlite-skaft

Wedger: Callaway Mack Daddy Forged PW (48°) og Callaway Mack Daddy 4 (54°, 58°), True Temper Dynamic Gold-skaft

Putter: Odyssey Prototype

Golfball: Callaway Chrome Soft X

Avsluttet med fire under par, 68

Med sin avsluttende fire under pa 68-runde endte Danny Willett på 18 under par. Og tok med det sin første seier siden The Masters i 2016, to slag foran Matt Wallace fra England og  Patrick Reed fra USA.

I en tett og spennende finalerunde slo Willet spikerne i kisten med med tre birdier på sine siste fem hull. Selve Knock-out-slaget kom på hull 17 der Willet slo utslaget til to meter fra pinnen på par-3-hullet. Mens medkonkurrent Patrick Reed måtte ta til takke med bogey etter at han ikke klarte å komme opp-og-ned på hull 17

Det var en svært følelsesladet Danny Willet som etterpå oppsummerte turneringen:

— Det har vært mye hardt arbeid. Det h ar vært tøft. Jeg er bare massivt stol av meg selv og av alle som har vært runde meg. Men vet aldri når en seier er rett rundt hjørnet, og med alt som ha skjedd var jeg aldri sikker på om det ville bli noen ny seier på meg. Å og så skjer det her, på slutten av et år der vi ha kjempet så lenge og så hardt hele veien fra begynnelsen til slutten.

Francesco Molinari endte seks under par i Dubai. Hadde regjerende Race to Dubai-champion Tommy Fleetwood vunnet, ville engelskmannen også fått sammenlagtpokalen for andre år på rad. Men nå gikk den altså til en overlykkelig italiener i stedet:

— Det er utrolig, og mer enn jeg noen gang drømte om å oppnå. Jeg har sett spillere bedre enn meg som aldri ha vunnet en major eller en sammenlagttittel. At jeg skulle klare det føles uvirkelig. Nå har jeg litt tid til å slappe av og hente meg inn igjen. Mewn for å være helt ærlig, så har jeg inngen anelse hvordan jeg skal takle neste sesong, det bli umulig å gjenta bedriften.

Til tross for en skuffende avslutningsrunde på 80 slag ble indiske Shubhankar Sharma kronet som Rookie of the Year 2018. Alex Norén fra Sverige ble beste skandinav både på Order of Merit på sjetteplass og på delt niendeplass i tourfinalen med -12.

Se også: Resultater fra Dubai