Foto: Srixon

Denne uken kan Henrik Stenson skape nordiske golfhistorie. Som delt sjettemann, eller bedre, i The Players Championship kan 38-åringen detronisere Tiger Woods som verdensener.
stenson-kan-n--verdenstoppen-denne-uka

KAN INNTA VERDENSTOPPEN: Dersom Henrik Stenson blir delt sjettemann eller bedre i The Players Championship kan han detronisere Tiger Woods fra toppen av verdensrankingen.

&#151 Det kiler enda mer å kunne vinne turneringen en gang til. Men visst vil det være en morsom meritt å ha på CV-en, sier Stenson til Svensk Golf.

For fem år siden vant nemlig Stenson The Players Championship etter å ha tatt igjen Alex Cejka med fem slag på siste runde.

Turneringen kalles Den femte major fordi den har det sterkeste startfeltet i turneringsgolf, og Stensons bragd fra 2009 er fortsatt den største, skandinaviske golfprestasjon på herresiden.

Fire har muligheten

Fire spillere har muligheten til å detronisere Tiger Woods fra verdensrankingen denne uken i følge Svensk Golf.

For Stensons del kan det altså dreie seg om minst delt sjetteplass for å kunne ta steget opp blant de aller beste.

Stenson som verdensener etter delt sjetteplass krever imidlertid at verdenstoer Adam Scott, som har svingen som ligner mest på Tigers, havner utenfor topp-16.

Samtidig må Bubba Watson ikke bli bedre enn delt tredjemann og seierherren må ikke hete Matt Kuchar.

Men Stenson forsikrer overfor Svensk Golf at selv om han skulle gå til topps på verdenrankingen, så blir han egentlig ikke derfor noen bedre golfspiller.

Vi nordmenn krysser fingrene for svensken. Og kan sole oss litt i glansen ved å vite at det ikke er mer enn to sesonger siden Espen Kofstad lå foran Stenson på verdensrankingen …

Se også: Livescoring fra The Players Championship

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.