Nei, den norske putterprodusenten Profound var ikke død. I løpet av påsken vil nytt selskap med mengder av friske dollar være stiftet i Scottsdale, Arizona.
stellander-tilbake-med-nye-eiere-i-nytt-land

GO WEST! Bernt Stellander skuer mot nye horisonter.

stellander-tilbake-med-nye-eiere-i-nytt-land

PROFOUND AMBITION: Videreutvikling av Dark Ace.
stellander-tilbake-med-nye-eiere-i-nytt-land

PROFOUND SOLUTION: Videreutvikling av Ingenieur.

stellander-tilbake-med-nye-eiere-i-nytt-land

PROFOUND BIG AMBITION: Større utgave av Ambition med blant annet frest akuminiumshode.

Død er heller ikke gründer, rebell, hurtigtog og kvikksølvball Bernt Stellander.

I høyst levende og solbrun fasong sitter han nyss hjemkommet fra Arizona i Golferen.no-redaksjonen og bobler, i kjent stil, over i en cocktail av entusiasme og nye modeller.

Aldri konkurs
Det var for et drøyt år siden at problemene tårnet seg opp for den norske putterprodusenten, som med sitt patenterte siktesystem og høye vridningsmotstand (MOI) sikret seg flere tourseire og ble omfavnet av stjerner som Miguel Angel Jimenez og Retief Goosen.

Til tross for et salg på 5000 puttere var motbakkene imidlertid flere og brattere enn viljen og lysten kunne mestre, og når selskapet i tillegg lærte the hard way at det er sannhet i ordtaket om at når krybben er tom bites hestene, var det kroken på døren.

Bernt Stellander påpeker imidlertid at det var snakk om styrt avvikling.

— Profound Norge gikk aldri konkurs. Alle kreditorer ble betalt, selskapet nedlagt og stiftes nå på nytt igjen i Scottsdale, forteller han.

— Av alle steder, legger han til med et smil. Som mange vil vite er det nettopp Scottsdale, Arizona, som er hjembyen til en annen norsk puttersuksess: Ping.

Som partner har han fått med seg Steve Cowman, en irsk forretningsmann som kommer fra jobben som sjef for et av de ledende solenergiselskapene i ørkenstaten.

Bernt Stellander bobler over av stolthet over sitt nye team, som i tillegg til partner Cowman består av en administrerende direktør og en tour-representant.

— Cowman er President og styreleder (CEO) for selskapet, Lenny Traw er  Chief Operating Officer (daglig leder), med Rick Fehr som Director of Tour Operations.

Når vi ikke umiddelbart drar kjensel på sistnevnte, skynder Stellander seg å legge til:
— Han har spilt på PGA-touren i en årrekke, har to seire og, ikke minst, han vant puttestatistikken en sesong.

— Og dessuten, det er også hyggelig at jeg har fått med meg alle mine lojale, norske investorer, sier Bernt Stellander, som flytter til Arizona i januar som sjef for uvikling og design (R&D) i nye Profound Golf.

Tre nye modeller
I juli lanseres de første tre modellene, som videreutviklinger av de tidligere Dark Ace- og Ingenieur-modellene.

Den første, Ambition, er en oppgradering av Dark Ace. Med 15 prosent høyere vridningsmotstand (MOI) enn Dark Ace mener Stellander at Ambition er den mest stabile stålhodeputteren i verden.

Ambition har også fått et nyutviklet innlegg i slagflaten.

Den andre modellen er en videreutvikling av bladputteren Ingenieur, som har en stor fan i Retief Goosen.

— Alle putteprodusenter har jo sin versjon av Anser (Karstein Solheims legendariske modell, red. anm.). Dette er vår. Men hos oss heter den Solution, flirer Stellander.

For den som ikke kjenner historien var Anser (=answer) Karstein Solheims svar på Arnold Palmers putter, mens Stellander & co nå mener å ha kommet opp med løsningen (solution).

Solution er en klassisk tå/hæl-putter med 1/4 tåheng, mens den tredje modellen, Big Ambition, er så fullspekket med nye løsninger og materialkombinasjoner at det blir for teknisk å gå i detaljer.

Så inntil den kommer på markedet om noen måneder får nysgjerrige nøye seg med at Big Ambition er en større, men lettere, utgave av Ambition. Med et hode i frest aluminium med innlagte vekter, som gir 15 prosent høyere vridningsmotstand enn Ambition.

Mange planer
På dette stadiet i samtalen har Bernt Stellander snakket seg så varm at han viser oss stadig nye tegninger og skjemaer og ideer og tanker og strategier overfor spillere og markedet i en ustoppelig, nordnorsk strøm.

Tromsøværingen snakker både på innpust og utpust, og vi får et ganske så interessant dypdykk i en kreativ hjerne som blåser en lang marsj i alt som heter jantelov og vedtatte konvensjoner.

Med andre ord er det mye som kan tyde på at Bernt Stellander har gjort et klokt valg ved å ta sin bedrift dit det er amerikansk takhøyde. Men han medgir også at han er norsk nok til å synes at det er en smule pinlig at det skal stå Design by Stellander på alle Profound-puttere framover.

— Men forretningspartnerne mine insisterte på at vi skulle fokusere litt på det norske, siden vi tross alt er i samme nabolag som Ping både på den ene og den andre måten, avslutter han.

Og beviser med det at han faktisk har en viss porsjon beskjedenhet. Eller kanskje det heter ydmykhet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.