Foto: NGF/Ward

Juniorene har sine EM i Oslo for jentene og i Østerrike for guttene. Spillerne til begge lagene er tatt ut, og utøvere fra åtte golfklubber representerer Norge.

Uttaket til juniorenes EM i Oslo for jenter og i Østerrike for gutter baserer seg på rankingen på Titleist Tour. Unntaket er Susana Vik, som oppholder seg i USA, skriver NGF i en pressemelding.

EM-LAGET FOR JENTER BESTÅR AV:

Karoline Lund, Losby GK
Celine Borge, Vestfold GK
Madelene Stavnar, Vestfold GK
Susana Vik, Oslo GK
Emilie Øverås, Ålesund GK
Franziska Sliper, Sola GK

Headocach Geoff Dixon om spillerne

KAROLINE LUND har hatt en imponerende start på sesongen med flere seire og gode internasjonale plasseringer. Hun har et imponerende balltreff og er mentalt sterk.

CELINE BORGE har hatt en svært god start på sesongen med hennes første internasjonale seier i Irland i tillegg til flere gode internasjonale plasseringer. Spillet hennes er jevnt over veldig godt.

MADELENE STAVNAR er en ung og veldig talentfull utøver som har vist enorm framgang. Hun har flere gode resultater å vise til her hjemme, og er et sikkert valg for laget.

— SUSANA VIK er tilbake etter et skadeopphold og leverte en solid prestasjon i prestisjeturneringen US Women’s Porter Cup i USA. Hun har en solid erfaring fra internasjonalt spill.

EMILIE ØVERÅS har et imponerende balltreff til bare å være 2000-modell. Hun gjorde en veldig bra innsats i samme spillformat i vår, og blir spennende å følge under EM.

FRANZISKA SLIPER har hatt en god utvikling de seneste årene, og har vist at hun tilhører junioreliten i Norge.

EM-LAGET FOR GUTTER BESTÅR AV:

Kristoffer Reitan, Oslo GK
Markus Braadlie, Bergen GK
Sander Stavnar, Vestfold GK
Ruben Pettersen, Stavanger GK
Thomas Helgø, Stavanger GK
Eirik Einmo Thomasen, Moss & Rygge GK

Team Norway Coach Niklas Diethelm om spillerne

KRISTOFFER REITAN er vår høyst rangerte utøver med mange internasjonale seire. Han var EMs beste spiller i 2015 og blir en viktig brikke i årets lag.

MARKUS BRAADLIE er en spiller med erfaring fra EM og andre internasjonale turneringer. Han har vist bra spill så langt i år.

SANDER STAVNAR er en god matchspiller med erfaring fra EM og. Han har i år vist seg fram i internasjonale turneringer som French Boys og German Boys.

RUBEN PETTERSEN har allerede en seier her hjemme med en score på minus 13, hvorav en runde på minus 9. Han er i form og har mye golf i seg.

THOMAS HELGØ var rookie under fjorårets EM, men leverte likevel veldig bra. Han vant tidligere i vår en matchturnering og er en stabil spiller.

EIRIK EINMO THOMASEN er årets rookie. Han kvalifiserte seg etter en super turnering på Titleist Tour med en slutscore på minus 10. Eirik har i år visst stabilt spill og er en spiller for framtiden.