ÅTTE SLAG: Viktor Hovland gikk sitt siste hull i andre runde av WGC.turneringen Workday Championship at The Concession fire slag over par. Skjermdump: PGATour.com

Viktor Hovland storspilte fredag, og var med helt oppe i tetkampen etter 17 spilte hull i andre runde av ukens World Golf Championships-turnering. Banens hull 9, hans siste hull for dagen, skulle imidlertid vise seg å bli et mareritt med kvadruppel, fire over par. Les hva som skjedde.

ire over par på hans siste hull fredag førte miklagard-spilleren fra Topp 10 til -4 og og delt 17.-plass halvveis i turneringen i Florida. Blant annet kunne hans første ni hull skilte med karrierebeste med fem birdier på rad.

Fram til og med sitt 17. hull for dagen, banens hull 8, hadde Viktor Hovland spilte prikkfri golf med syv birdier og ti par. Men på det 408 meter lange hull 9, et ganske overkommelig par-4-hull, gikk det aller meste galt for 23-åringen fra Ekeberg i Oslo:

  • Slag 1: 281 meter til fairwaybunker, 132 meter til hullet
  • Slag 2: 147 meter til trær, 20 meter til hullet
  • Slag 3: 41 meter til forkant av venstre greenbunker, 22 meter til hullet
  • Slag 4: 40 meter til trær, 20 meter til hullet
  • Slag 5: Straffeslag
  • Dropp, 21 meter til hullet
  • Slag 6: 9 meter til høyre del av fairway, 16 meter til hullet
  • Slag 7: 19 meter til greenen, 2,9 meter til hullet
  • Slag 8: I hullet

«Forsvarsmekanisme»

Til tross for den kjipe avslutningen var Hovland-smilet på plass da han ble intervjuet etter runden:

— Det er vel en slags forsvarsmekanisme… når sånne ting skjer, reagerer jeg bare på den måten. Det var en god dag og jeg spilte veldig solid. På det siste hullet gjorde jeg et par ting som jeg absolutt skulle unngått, både fra krattskogen og bunkeren. Så jeg lærte leksen min der. Det var bare synd at det kom på det tidspunktet.

— Dette er ikke bra, var vel det jeg tenkte. Jeg prøvde å minimere skaden. Jeg hadde spilt bra og visste at om jeg kom meg unna uten for store skader, kunne jeg hente inn mye over de neste par dagene. Men det der gjorde vondt.

På Twitter får Viktor trøstende ord fra eurosport-kommentator, og tidligere storspiller, Marius Thorp:

— Ingen vits å la karrierens første quadruppelbogey ødelegge en ellers prikkfri runde. Glem den, lær av den og ta med deg de 17 vanvittig gode hullene med golf!