Espen Kofstad jubler hemningsløst over plassen i Q-School-finalen, som starter lørdag. For Kristian Krogh Johannessen ble trappen et par trinn for lang. Dermed blir Kofstad eneste nordmann i feltet på PGA Catalunya.
slik-jubler-en-comeback-kid-

HERLIG! AVANSEMENT! Espen Kofstad gikk de tre siste hullene to under par på Campo del Golf El Saler i Valencia. Med det klarte han å kvalifisere seg til Q-Schol-finalen med minst mulig margin. Finaleturneringen starter på PGA Catalunya lørdag.

— Glad gutt i dag! Jeg spilte solid hele uken og kom meg gjennom til Q-Schools finalesteg, jubler Espen Kofstad på sin Instagram-konto.

— Jeg er superstolt over et så sterkt comeback etter skaden. Birdiene på hullene 16 og 18 i dag var det klasse over!

De to sene birdiene bidro til to under par både for dagen og totalt, og akkurat på grensen for avansement til Q-School-finalen 15. til 20. november.

Stang inn

Vi får håpe birdiene på hull 16 og 18 varsler en ny æra for Espen Kofstad sitt forhold til, og uttelling på, Q-School.

To ganger tidligere har nemlig Losby-spilleren misset europatourkortet med ett fattig slag i Q-School finalen på PGA Catalunya.

Turneringen, som spilles over seks runder, kalles helvetesuken blant spillerne. De 25 beste får fulle spillerettigheter på European Tour 2015, men det gjelder å komme så høyt på resultatlisten som mulig kommende uke, som vil gi plass i flere turneringer.

Der blir Kofstad eneste nordmann etter at verken Kristian Krogh Johannessen eller Elias Bertheussen klarte å komme seg videre.

Krogh Johannessen endte fire slag fra kvalikgrensen etter en sisterunde på par mens Bertheussen var ni slag fra etter en avslutning på én over par, 73.

Se også:
Leaderboard Panoramica
Leaderboard El Saler


Runde3:
Kofstad og Johannessen må kjempe for avansement

Med én runde igjen av sine kvalikturneringer er Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen ett slag fra å gå videre til finalesteget i europatourens Q-School. Det blir spenning på de to spanske banene.

Før siste runde er Espen Kofstad på delt 18.-plass på Compo de Golf El Saler i Valencia mens Kristian Krogh Johannessen er delt 21.-mann på Panoramica Golf & Sport Resort i Castellion litt lenger nord.

17 spillere får videre fra hver av de fire kvalikturneringene. Det ble klart etter challengetourens finaleturnering, som ble avsluttet i Dubai lørdag.

Kofstad er på par etter 73-72-71, mens kvalikgrensen går ved –1. Krogh Johannnesen har -9 etter 66-73-68, her ligger grensen for å gå videre på -10 med én runde igjen.

Vi tror sjansene er gode for at begge skal være på plass når finalekvaliken starter på PGA Catalunya 15. november, altså lørdag.

Elias Bertheussen spiller også på El Saler, men er sju slag fra grensen for avansement med +6 etter 80-67-75.

Det er ikke livescoring i andresteget, slik at resultatene publiseres etter runden.

Mandag starter Krogh Johannessen og Kofstad begge klokken 9.25 mens Bertheussen er i gang fra klokken 9.10.


Runde 1:
Krogh Johannessen imponerer

19 år gamle Kristian Krogh Johannessen imponerer i andresteget til europatourens Q-School. Etter første runde i Spania er han på delt fjerdeplass med -6. Espen Kofstad er også brukbart med.

Kristian Krogh Johannessen fra Drammen hadde sju birdier og én bogey, som kom på hull 16, på Panoramica Golf & Sport Resort i Castellion fredag.

Med det inntar 19-åringen, som var den eneste nordmannen som kom seg velberget gjennom det første av tre kvalifiseringssteg til europatouren, delt fjerdeplass etter første runde, tre slag bak teten.

— Jeg meldte meg først og fremst på kvalifiseringen for erfaringens skyld. Det var en stor bonus å kvalifisere seg videre fra førstesteget, og resten av hva som skjer videre er også en bonus, oppsummerte amatøren til Norsk Golf etter runden.

Cirka 20 til finalen

Det spilles fire kvalikturneringer i andresteget fra fredag til mandag.

Totalt anslås det at rundt 80 spillere går videre til finalesteget på PGA de Catalunya kommende uke.

Det nøyaktige antallet vil først være klart etter at challengetourens finaleturnering er avsluttet i Dubai lørdag.

Det betyr at også Espen Kofstad er i posisjon etter første runde med +1 og delt 17.-plass i sin kvalikturnering i Valencia.

For Elias Bertheussen ble det derimot en blytung åpning med åtte over par, 80, og sju slag bak den foreløpige kvalikgrensen.


Før turneringen:
Tre nordmenn jakter plass i finalestege

Fredag starter de fire turneringene i andresteget av europtour-kvaliken. Tre nordmenn håper å avansere til finalesteget: Amatøren Kristian Krogh Johannessen, Espen Kofstad og Elias Bertheussen.

Espen Kofstad og Elias Bertheussen spiller begge på Campo del Golf El Saler i Valencia, en bane Kofstad har gode relasjoner til etter å ha endt på delt åttendeplass i Spanish Open i 2013, hans beste resultat på europatouren.

Kofstad debuterer i toursirkuset igjen etter mer enn et halvt års skadeavbrekk.

Les også: Kofstads gledelige telefon

Elias Bertheussen kvalifiserte seg direkte til andresteget gjennom Nordic League-rankingen, der femteplassen gir ham fulle spillerettigheter på challengetouren 2015, uansett hvordan det går i andresteget.

De siste dagene har Bertheussen vært treningskompis med Kofstad på El Saler, noe trønderen mener han har hatt stort utbytte av.

— Har jo spilt noen treningsrunder her med Espen, så han har jo lært meg noen tricks, forteller Bertheussen til Golferen.no.

Det kan komme godt med, andresteget er hans første møte med tøffe, og til tider vindutsatte, El Saler.

Kofstad starter sin runde klokken 9.05 fredag, Bertheussen klokken 9.55.

Johannessen via førstesteget

19 år gamle Kristian Krogh Johannessen spiller på Panoramica Golf & Sport Resort i Castellion mellom Valencia og Barcelona.

Drammenseren var den eneste nordmannen som kom seg velberget gjennom førstesteget etter å ha blitt nummer fire i sin kvalikturnering i England.

Fredag starter han den første av fire runder klokken 10.05.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.