Slik får man damer

Salten Golfklubb hadde en plan for hvordan de skulle tiltrekke seg damer. Og med litt hjelp fra Nordland Fylkeskommune satte de planen sin ut i live.

slik-f-r-man-damer


NYFRELSTE GOLFERE: Noen av de glade deltagerne i Salten GKs kvinneprosjekt: Elisabeth A., Line G., Pål, Ann-Kristin, Liv Marit, Wenche, Line E., Toril, Kristina og Britt
Nederst fra venstre: Lise, Beate, Lena, Elin, Marianne, Jørn og Lill, Gørild og Elisabeth

Salten golfklubb ønsket flere kvinner som medlemmer, og la en plan.

– Prosjektets mål var å skape et sosialt miljø, introdusere golf til yngre damer og ikke minst få disse hekta på golf, sier prosjektleder Lill Stabell.

– Og det klarte vi via dette prosjektet!

I håp om litt ekstra økonomisk handlingsrom søkte Stabell om støtte fra Kvinnemillionen, et fond Nordland fylkeskommune har opprettet for å bidra til prosjekter som kan gjøre fylket mer attraktivt å leve i for kvinner, og fikk 70.000 kroner ekstra å rutte med.

Stabell og Salten GK satte igang rekrutteringen av de 15 nybegynnerne de hadde lagt opp til, og før de fikk summet seg hadde de 21 engasjerte deltagere på kurset.

– Jeg markedsførte prosjektet til dem som var innom golfanlegget, snakket med venner og ba dem snakke med sine venner igjen. Det var viktig for prosjektet at det ikke bare ble samboere til gutta som allerede spiller golf. Medlemmer markedsførte prosjektet til kolleger på jobb. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Responsen var overveldende, forteller Stabell.

Det var nok noen tanker om at noen kom til å trekke seg underveis, men det skulle det vise seg å bli lite av. Av de 21 som begynte på kurset, tok 20 stykker grøntkort, og de er alle nå ivrige spillere og aktive medlemmer i klubben.

Avgangseksamen var en golftur til Lofoten som ble gjennomført med all den fryd og gammen som hører til en slik begivenhet.

Nå møtes deltagerne til jevnlig trening så lenge det er golfsesong, og til turnering på golfsimulator og kaffe på café vinteren gjennom. Neste år skal prosjektet gjennomføres på nytt, og da skal årets kull være faddere for de nye nybegynnerne.

Det er med andre ord ikke tvil om at prosjektet har vært en suksess – på godt og vondt.

– En i klubben sa at han endelig fikk dama med på golf, men visste ikke helt hva han skulle synes om det likevel, forteller Stabell. – Da han skulle legge seg lå kona og leste kurshefte på senga.

Men det er ikke bare flaks at prosjektet har vært vellykket.

– For å få et slikt prosjekt til å fungere er det nødvendig med prosjektledere som er med hele tiden, sier prosjektlederen.

– Vi har også dyktige golfspillere som har stilt opp for å gi instruksjon og gjennomføre fadderrunder. Og det er helt avgjørende at ledelsen, i vår klubb styreformann Jess-Owe Johansen, har tro på prosjektet og lar oss benytte oss av klubbens muligheter.

Har klubben din arrangert vellykkede rekrutteringsprosjekter eller andre suksesfulle arrangementer som Golf-Norge bør få høre om. Ikke nøl med å sende en e-post til nordtomme@golferen.no for å fortelle oss om det.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.