I nesten 20 år skremte de tre åpningshullene spillere bort fra Skjeberg GK. Nå er banen snudd, de fryktede hullene er blitt nummer 13, 14 og 15, og skal bringe gjestespillerne tilbake til Østfold-klubben. SE VIDEO.
skjeberg-snudde-det-negative-til-noe-positivt

BARE EN PUTT GJENSTÅR: Når du har hullet ut på det korte hull 15 har du kommet deg, forhåpentligvis velberget, gjennom Olavs Felle; hullene 13, 14 og 15 på Skjeberg Golfklubbs bane på Hevingen utenfor Sarpsborg.

skjeberg-snudde-det-negative-til-noe-positivt

HER BEGYNNER OLAVS FELLE: Hull 13, som i nesten 20 år var hull 1, er det første av de tre hullene som utgjør Olavs Felle på Skjeberg Golfklubbs bane på Hevingen utenfor Sarpsborg. Det er et forholdsvis kort, men likevel krevende, par-5-hull.

— Det var så ille at folk sa de ikke ville komme og spille Skjeberg på grunn av de tøffe åpningshullene, forteller daglig leder Gabriella Gundersrud til Golferen.no.

I 2012 bestemte derfor klubben seg å endre rekkefølgen på hullene tilbake til slik det var ved åpningen i 1990.

Det betød at det som hadde vært hull 7 de 20 siste årene igjen ble hull 1, mens altså de mest fryktede hullene kom på et sted i runden der spillerne var blitt gode og varme; de ble nummer 13, 14 og 15.

Ga hullene navn

Ideen om Olavs Felle, med Olav den hellige som inspirasjon, oppstod som en følge av at hvert hull på Skjeberg Golfklubb fikk sitt eget navn.

Sarpsborg fyller 1000 år i 2016, og alle hullene har derforfått navn med historisk tilknytning til byen og området.

— Vi drodlet litt rundt (kjente hullsekvenser som) Amen Corner og The Bear Trap, sier Gundersrud om hullene som utgjør Olavs Felle: Fenrisulven (hull 13), Midgardsormen (14) og Loke (15).

Håpet nå er at de tre hullene skal bli en attraksjon som trekker gjester til Skjeberg, og ikke støter spillerne fra seg.

Blant dem som alltid har likt de tre hullene finner vi den tidligere klubbmesteren og elitespilleren Tim Laurtitzen, som i videoen under viser oss hvordan du kommer best gjennom Olavs Felle.

Se også: Skjeberg GK hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.