Foto: Jan E. Espelid

Marianne Skarpnord er tatt ut på europatour-laget, som møter lag fra LPGA Tour of Japan, Korean LPGA Tour og Australian Ladies Professional Golf i Japan i desember.

Selv om ikke laguttaket til The Queens-turneringen på Miyoshi Country Club er offisielt ennå, har Marianne Skarpnord fått bekreftelse fra europakaptein Laura Davies på at hun er tatt ut.

Turneringen spilles på Miyoshi Country Club i Japan 4. til 6. desember, og er den første i det nye samarbeidsprosjektet mellom de fire store dametourene.

— Ja, jeg er på laget, jubler Skarpnord fra Kina, der Moss og Rygge-spilleren denne uken er opptatt med europaturneringen Sanya Ladies Open sammen med Tonje Daffinrud.

Satte den avgjørende putten

I 2003 var den da 16 år gamle Sarpsborg-jenta med på Europas lag i Junior Solheim Cup, som ble spilt på Bokskogen-banen i Malmø. Men har hun spilt tilsvarende lagkamper senere?

— Nei faktisk ikke. Så det blir litt spennende, avslutter en blid Marianne Skarpnord til Golferen.no.

I 2003 fikk Marianne gleden av å sette den avgjørende putten, på hull 16, som sikret at Europa vant 12½–11½. Det hadde ikke vært så dumt om akkurat den historien gjentok seg på Miyoshi-banen søndag 6. desember.

Les også: Laura Davies blir europakaptein