Ingenting stemte for Marianne Skarpnord den andre dagen i det australske åpne mesterskapet i Adelaide i Sør-Australia. Det endte i misset cut.

Fra en åpningsrunde hun var meget godt fornøyd med til en runde hun bare vil glemme så fort som mulig; Women’s Australian Open ble en kontrastenes turnering for Marianne Skarpnord.

Og hun har verken dårlige forberedelser eller vanskelige forhold å skylde på.

— Nei, egentlig ikke, sier hun, og legger til at det rett og slett bare ble en runde der hun spilte helt under båten.

Alt havnet til venstre

Da scorekortet var signert og levert, inneholdt det sju bogeyer og to birdier for fem over par, 77, for dagen og tre over par for turneringen.

— Det gikk bare utrolig mye til venstre i dag, forklarer hun.

Så endte da også med at hun misset cutten, cutstreken flyttet seg mot Skarpnords +3. Men stoppet ett slag lavere, altså på +2

Hun blir imidlertid i Adelaide resten av helgen framfor å reise hjem til Melbourne-området og forberede seg til neste kes europaturnering, RACV Ladies Masters, som også spilles i Australia.

— Jeg blir her, Greeny er her, og han flyr til Perth herfra på søndag, avslutter Moss og Rygge-spilleren.

Evigunge Catriona Matthew fra Skottland leder sammen med engelske Holly Clyburn på -8, og jages av fire spillere på -7.

Se også: Livescoring fra Adelaide


 

Runde 1: Fornøyd med -2 i nest siste gruppe

Vinden økte på utover dagen, og gjorde forholdene vanskeligere utover dagen i det australske åpne mesterskapet i Adelaide i Sør-Australia.

— To under  i nest siste ball er jeg igrunnen fornøyd med, vinden tok seg opp, forteller Marianne Skarpnord fra The Grange Golf Club like innenfor strandbeltet i Adelaide’s nordvestre utkant, der Women’s Australian Open spilles.

Med to under par, 70, ligger Moss og Rygge-spilleren på delt 21.-plass i Australias største og viktigste dameturnering. Hun er bare fire slag fra pallen, men hele sju slag bak ledende SooBin Kim fra Sør-Korea.

Noen dårlige driver

— Jeg slo noen dårlige driver i dag. Så jeg håper de er brukt opp nå, konkluderer Marianne Skarpnord, som hadde fem birder og tre bogeyer på kortet. Hun startet på hull 10, og rundet på par etter to hver av birdie og bogey.

Fredag starter hun tidlig, klokken 9.00 lokal tid, klokken 23.00 torsdag kveld norsk tid. Hun får forhåpentligvis topp forhold, og klarer å utnytte dem til et skikkelig avansement på resultatlisten.