Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord gikk på en skikkelig smell i siste runde av Australian Open med henholdsvis åtte over par, 80, og sju over på, 79.
skarpnord----151--ble-heldigvis-ikke-sist-

GLAD HUN IKKE ENDTE SIST: Marianne Skarpnord slet på siste runde i ISPS HANDA Women’s Australian Open på Victoria Golf Club i Melbourne. Hun og Suzann Pettersen falt begge ut av tetstriden til delt 28.-plass.

Fra fjerdeplass på -11 for Suzann Pettersen og femteplass med -10 for Marianne Skarpnord ble det -2 og delt 28.-plass for de to norske jentene da det hele var over.

Pettersen hadde to birdier, tre bogeyer, to dobbelbogeyer og én trippelbogey for 80 slag, Skarpnord fem bogeyer og én dobbel for 79 slag.

— Heldigvis ble jeg ikke sist, konstaterer Marianne Skarpnord, og forteller til Golferen.no at det var tøft på Victoria Golf Club.

— Det var mye høye scorer. Små feil ble store i de forholdene der ute i dag, og det var jæ..a kjipt.

— Jeg slo feil kølle på hullene 1, 2 og 5, og treputtet hull 4 og 10, oppsummerer hun de små feilene, som altså endte med å bli store.

Turneringen ble for femte gang vunnet av Karrie Webb. Den australske jenta imponerte med en 68-runde for -12, og avanserte fra 13.-plass til seier med ett slag over Chella Choi.

Neste oppgave for Skarpnord & co er World Ladies Championship i Kina 6. — 9. mars. med fire norske jenter: Skarpnord, Pettersen, Caroline Martens og Benedikte Bryntestad Grøtvedt.

Se også: Resultater fra Melbourne


Runde 3:
Tutta tapte terreng, Skarpnord avanserte

To sene bogeyer sendte Suzann Pettersen ned til fjerdeplass mens Marianne Skarpnord avanserte til femteplass før siste runde i Australian Open.

Det ble bogey på hull 16 og en til på hull 18 for Suzann Pettersen. Sammen med tre birdier og en bogey like før runding ga det par for dagen.

Med -10 totalt er Pettersen tre slag bak tetduoen Chella Choi fra Sør-Korea og den australske amatøren Minjee Lee.

Dermed har verdenstoeren tre slag å ta inn på sisterunden for at det skal trone en norsk kvinne øverst på verdensrankingen fra mandag av.

Bogeyfri og sterk Skarpnord

— Jeg spilte veldig bra de første ni, og kunne lett vært seks under for dagen, forteller Marianne Skarpnord til Golferen.no, og legger til at hun misset tre korte putter, og dermed rundet på 33 slag.

— De siste ni spilte jeg ikke like bra, men gjorde noen bra saves, så det gikk vel opp i opp.

Før finalerunden er det en skjerpet Marianne Skarpnord, som skal forsøke å beholde roen og fokusere på hvert slag, lover hun.

Med fire birdier og resten par ble det en 68-runde og -9 totalt på delt femteplass for Skarpnord, fire slag bak teten og ett bak landsmannenn.

Det ligger med andre ord til rette for en spennede norsk søndag med to jenter i tetkampen. Vi minner om at det ble dobbelt norsk, med Tutta øverst, i Irish Open for seks år siden …


Runde 2:
Hole-in-one overlistet Tutta

Dette måtte en hole-in-one til fra Caroline Hedwall for å å vippe Suzann Pettersen ned fra topplasseringen halvveis i Australian Open. Også Marianne Skarpnord scorer bra, men sliter med å få ut maksimalt.

Caroline Hedwall hadde også hjelp av en eagle på hull 8 i tillegg til hole-in-one på hull 16 for å overnatte én plassering høyere enn Suzann Pettersen før helgespillet.

Fire under par på bare to hull bidro til at 24-åringen fra Barsebäck kunne bokføre sju under par for dagen og ledelse på -11 i Australian Open.

Det var en rolig, men overskyet, dag på Victoria Golf Club, da Hedwall sørget for ett slags ledelse til Suzann Pettersen og to til den australske amatørmesteren Minjee Lee.

Ingen av de norske hadde egentlig dagen

Pettersen, som hadde fem birdier og én bogey for fire under par, 68 og -10 totalt, var fornøyd med en litt likegyldig dag, målt etter hennes standard.

— I dag var ikke den beste dagen, men når jeg skapte gode sjanse, klarte jeg å ta vare på de, sa hun etter runden.

— Jeg følte meg ikke noe bra i dag, så jeg tar med glede -3, sa Marianne Skarpnord da Golferen.no fikk kontakt med henne etter runden.

Moss og Rygge-spilleren er delt 20.-kvinne etter 70-69, og fem birdier og to bogeyer på fredagens scorekort.

— Men nå har jeg vært en tur på rangen, og det føles i det minste litt bedre nå, fortsetter Skarpnord.

28-åringen har kjæresten Richard Green, megastjerne i Australia, som caddie denne uken.

— Det funker veldig bra å ha han på bagen. Og det blir veldig mye oppmerksomhet siden alle kjenner han her. Men det er bare hyggelig, avslutter en velopplagt Marianne Skarpnord.


Runde 1:
Tutta foran skjema til verdenstoppen

Suzann Pettersen vil innta toppen av verdensrankingen dersom hun tar en av de to første plassene i Australian Open. Etter første runde leder hun.

Andreplass eller bedre i ukens turnering på Victoria Golf Club i Melbourne vil gjøre Suzann Pettersen historisk som den første nordmann som topper verdensrankingen i golf.

Etter å ha bokført en knallsterk seks under par 66-runde inntok 32-åringen imidlertid tetplasseringen etter første runde av Women’s Australian Open.

Pettersen utnyttet de optimale forholdene torsdag morgen til å skaffe seg ni birdier, som bare ble svekket av tre bogeyer, på vei mot ettslags ledelse over en gruppe med fire spillere.

Solid runde

— Jeg følte at jeg spilte bra, og gav meg selve mange gode sjanser, og for det meste puttet jeg bra, også, sier Tutta til europatourens hjemmeside.

— Det var litt blandet drops, men en 66-åpning her er jeg veldig, veldig fornøyd med.

Når det gjelder utsiktene til å overta toppen av verdensrankingen sier Tutta at det for henne bare er et spørsmål om hvor god hun kan bli.

— Jeg vet at jeg er god. Hvis jeg spiller som jeg gjorde i dag og stoler på svingen og på det jeg jobber med, så ønsker jeg bare å se hvor langt jeg kan nå.

— Jeg sammenligner meg egentlig ikke mot andre spillere, for meg er de bare konkurrenter, konkluderer en fornøyd Suzann Pettersen.

Amerikanerne Jessica Korda og Jaclyn Sweeney, sørkoreaneren Hee Young Park og franske Marion Ricordeau ligger alle på fem under par 67 på delt andreplass.

Ytterligere ti spillere deler sjetteplassen på fire under par, inkludert amerikanske Paula Creamer, tenåringen Lydia Ko og spanjolen Azahara Munoz.

Marianne Skarpnord hadde en fin åpning på to under par, 70, etter fem birdier og tre bogeyer, og deler 25.-plassen.

Høydepunkter fra første runde:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.