Oslospilleren avsluttet Drøbak Open med en knallsterk fire under par 66-runde, og endte på delt sjetteplass , fire slag bak vinneren Maria Parra fra Spania.

— Ja, alt er fint med meg, egentlig, forteller Marita Engzelius til Golferen like etter at scorekortet for siste runde er signert i Drøbak.

— Hånden (der hun hadde et tretthetsbrudd, red.anm.) er helt fin, og skulderen er nesten fin, forsikrer hun. Og legger til at skaden i skulderen er avrevet labrum, et gummiaktig vev som omslutter skulderleddet, og at fysioterapi gjør at hun kan fungere nesten normalt.

Marita Engzelius Drøbak
Marita Engzelius. Foto: Jan E. Espelid

Det var en strålende sisterunde 28-åringen fra Oslo GK, med base i Florida, fikk satt sammen. Birdier på hullene 7, 8, 11 og 18 sørget for fire under for både dagen og turneringen.

— I går hadde jeg to sure og unødvendige dobbelbogeyer etter out of bounds på hull 14 og helt håpløst utslag i roughen på hull 18. Tenk hva -8 i stedet for -4 ville vært, høyttenker hun.

Riktig svar er omspill … som hun kanskje kunne vunnet.

For få turneringer gjenstår

Skadene har gjort sesongen på Symetra Tour kortere enn den burde være. Og gjør at drømmen om topp-10 og direkte opprykk til LPGA 2017 antageligvis forblir en drøm.

— Da må jeg spille veldig bra i de gjenværende turneringene. Men topp-25, som gir direkte plass i finalesteget (av Q-School) er realistisk, mener hun. Det blir i så fall hennes femte opptreden i LPGAs finalekvalik.

Skal spille NM

Marita Engzelius skal spille NM-og LET Access-turneringen Norwegian Open på Skjeberg kommende uke.

— Det gleder jeg meg til! Og det passer fantastisk bra med to turneringer på rad når jeg først er hjemme. Grunnen til at jeg er hjemme er nemlig egentlig ikke turneringene, men å kunne jobbe med treneren min (Jonas Lilja, red. anm.), avslører symetraspilleren.

En som ikke skal til NM er beste norske amatør i Drøbak, Stina Resen, som kom på delt tiendeplass med -2. Skoleåret i USA begynner på onsdag, og de norske collegespillerne går derfor glipp av NM i år.

— Det har vært veldig gøy å være med her, det er jo dette jeg har lyst til å drive med framover! slår oslospilleren fast.

Men mandag går altså reisen tilbake til Arkansas og Little Rock-universitetet for ett år til.

— Jeg er ferdig med collegegolfen som spiller. Men har litt skole å ta igjen. Så universitet har tilbudt meg jobben som Assistant coach for kommende sesong. Og ja, det er en jobb. Som betales med friplass på universitetet, smiler hun.

Den spanske amatøren Maria Parra tok sin første seier på LET Access Tour etter å ha beseiret engelske Charlotte Thompson i omspill.

Ros til Drøbak GK

Arrangørklubben høstet unison ros fra spillerne, touren og Norges Golfforbund.

— Vi er imponert over greenene, de har klart å få de til hele 9,8 (i hastighet) på stimpen, sier NGFs turneringsanvarlig Øystein Tamburstuen til Golferen.

— Ja, de rullet utrolig bra, de var kjempegode å putte på, istemmer Borregaards veteran, Cecilie Lundgreen.

Også Nordea Tour var full av lovord, og ga banen karakteren «mycket bra».

— Dette gjør vi gjerne igjen, vi er klare om NGF ber oss arrangere LET Access-turnering igen, lover daglig leder Jens Gilboe i Drøbak GK.

Se også: Resultater fra LET Access

Maria Parra Drøbak
SYMBOLSK SJEKK: Den spanske amatøren Maria Parra fikk 7000 kroner for seieren, som er maksbeløpet en amatør kan motta i prispenger. Foto: Drøbak GK

Runde 2: Stine Resen beste norske

Oslospilleren ligger på delt åttendeplass før siste runde av Drøbak Open. Ceclile Lundgreen er fortsatt best blant de norske proene.

Stina Resen hadde en andrerunde på tre under par, 67, med fem birdier og to bogeyer. Det gir -2 totalt, tre slag bak lederduoen Daisy Nielsen fra Danmark og engelske Charlotte Thompson.

Cecilie Lundgreen klarte ikke å følge opp sin flotte 67-runde fra torsdag, og måtte opp i to over par, 72, fredag. Med -1 er hun på delt sjuendeplass.

Marita Engzelius følger på par og delt 17.-plass etter 69-71. Tonje Daffinrud er delt 26 med +2 én under par, 69, fredag.

Lederballen starter klokken 10.00 lørdag. Stina Resen går ut klokken 9.40, Cecilie Lundgreen klokken 9.20, Marita Engzelius klokken 9.00 og Tonje Daffinrud klokken 8.30

 


Runde 1: Ceclilie Lundgreen best av de norske

LETAS-turneringen Drøbak Open har samlet mange av de beste norske damespillerne. Best etter første dag er Ceclile Lundgreen ett slag bak teten.

Borregaard-spilleren har tre under par, 67, på delt fjerdeplass, ett slag bak tettrioen Maria Parra fra Spania, Csilla Lajtai-Rozsa fra Ungarn og finske Sanna Nuuitnen.

Marita Engzelius er nest beste nordmann på delt 15.-plass med -1.