En flott tre under par 69-runde i Isaberg Open gjorde susen for siddisen, som ble nummer to med -6, ett slag bak den danske vinneren Mark Flindt Hastrup.

På de tre siste turneringene på Nordic League har Aksel Olsen to andreplasser. Den første, i Borre Open i slutten av juni, kom mens han fortsatt var amatør.

Som proff har han spilt to turneringer, klarte cutten i den første, og endte som delt 42. Før han slo til med én hver av eagle og dobbelbogey, toppet med tre birdier for tre under par, 69, i avslutningsrunden av den tredje.

Det ga Olsen -6 totalt etter 73-68 i de to første rundene: Andreplassen delta han med Jeff Winther, som liksom vinneren også er dansk.

Vi må til 18.-plass for å finne nest beste nordmann. Det ble Sondre E. Ronold med +2 etter 72-72-74. Jarand Arnøy endte to slag etter Ronold på delt 26.-plass.

Christian Aronsen var den siste nordmannen som klarte cutten, og ble delt 37 med +6.

NM som turnering på Nordic League

Kommende uke setter Nordic League kursen mot Norge igjen, med Norwegian Open, årets NM, torsdag til lørdag.

Og det er virkelig et spennende konsept for NM i år. For første gang siden 80-tallet spilles det som et åpent mesterskap. Altså et mesterskap der også utlendinger kan delta.

Dernest spilles det på to baner: Herrene spiller Moss og Rygge Golfklubb torsdag og fredag, med finaledag på Skjeberg Golfklubb lørdag. Mens damene spiller alle tre rundene på Skjeberg.

Finaledagen, altså lørdag 20. august, spilles det annenhver gruppe herrer og damer på Skjeberg.

Nordic League tok ideen fra Australia

Formatet med herrer og damer i samme turnering brukes også på den australske touren i Victoria Open, Og grunnen til at det blir slik også i Norge er både lokal og australsk.

I 2015 ble nemlig dameklassen i Victoria Open vunnet av Marianne Skarpnord fra Moss og Rygge Golfklubb. Mens herreklassen ble vunnet av Richard Green, også han medlem av Moss og Rygge Golfklubb.

Men det forlovede paret bor på Skjeberg Golfklubb, ved hull 13. Og dermed var ideen til årets NM født …

Se også: Resultater fra Sverige

Fredag: Forsinkelsene fortsetter

Heller ikke fredagen forløp problemfritt på tidsskjema i Isaberg Open. Men en fersk stavangeproff fikk likevel vist seg fram.

I sin andre turnering som proff på Nordiac Laegue klemte Aksel Olsen til med en solid fire og bogeyfri under par 68-runde fredag. Med +1 i bagasjen fra første runde, avanserte siddisen til foreløpig delt sjetteplass.

Omtrent halve feltet må fullføre sin andrerunde lørdag morgen, med start klokken 7.30. Svenske Henric Sturehed leder i klubbhuset med -5.

Også Jarand Arnøy er bra med på delt sjuendeplass med -2 etter seks spilte hull av andrerunden. Sondre E. Ronold har to parrunder, og ligger på delt 16.-plass.

Runde 1: Utsettelser og forsinkelser

Elias Bertheussen fikk fullført første runde av Isaberg Open, og er på delt femteplass med -2.

Jarand Arnøy er på delt tiendeplass, ett slag bak Bertheussen.

Danske Mark Flindt Hastrup leder med to slag på -6. Førsterunden gjenopptas klokken 7.30 fredag.