Alle nordmennene ute før kvartfinalene i British Boys Amateur Championship

VIDERE TIL 16-DELSFINALE: Kristoffer Reitan (bildet), Ruben Pettersen og Kenneth Johansson gikk alle videre til 16-delsfinalen i Boys Amateur Championship. Johannson også til åttendedelsfinalen, men tapte. Foto: Jan E. Espelid

Ruben Pettersen fra Stavanger kom lengst av de norske i det britiske amatørmesterskapet, men måtte til slutt gi tapt for belgiske Lucas Becht som vant 3&2 i åttendedelsfinalen.

For Kristoffer Reitan og Kenneth Johansson varte reisen til 16-delsfinalen. Førstnevnte tapte sin match 1 ned mot engelske Daniel O’Loughlin.

Johansson tapte sin 16-delsfinale mot tyske Timo Vahlenkamp, som vant 2&1.

Se også: Livescoring fra matchspillet


Dag 3: Kristoffer Reitan, Kenneth Johansson og Ruben Pettersen til 16-delsfinale

Reitan møtte engelske Conor White, der matchen gikk helt til hull 18 og norsk seier 1 opp. Samme resultat ble det i Ruben Pettersens match mot spanske Aljandro del Rei.

Kenneth Johansson måtte møte skotten Marc McInstry i omspill om en plass i 32-delsfinalen, og vant 2 opp. 2 opp be også resultatet hans i 32-delsfinalen, denne gangen mot Max Schmitt fra Tyskland.

Mens altså Markus Braadlie tapte sin 32-delsfinale med samme siffer, altså 1 ned, mot Ignacio Montero Gimeno.

 


Runde 2: Reitan vant slagspillet

Det ble norsk også på andreplass i slagspillet, ved Markus Braadlie, i det det britiske juniormesterskapet på Renaissance Club og Muirfield i Edinburgh.

Boys Amateur Championship er en av mest prestisjetunge juniortitlene, og før matchspillet tar til med 32-delsfinalene er Reitan og Braadlie toppseedet.

Kristoffer Reitan hadde en andreunde på én under par, 70, med to birdier og en bogey, og vant slagspillkvalkien med ett slag på -5.

— Jeg er veldig fornøyd med å avslutte (slagspillet) på toppen av resultatlisten, sier Reitan til R&A.

— Jeg bare fortsatte å kjempe gjennom hele dagen fordi det (allerede) var så mange birdier der ute, og forholdene ikke var de enkleste. Jeg gjorde mange par, og jeg er fornøyd med det. Dessverre fikk jeg en bogey på siste hull, men 70 er alltid en god score på Muirfield. I går gjorde vi (Markus Braadlie og han, red. anm.) en avtale om at vi skulle ende som nummer én og to, det var noe vi virkelig ønsket.

— Jeg får bare ta én match om gangen og fortsette å fokusere på hva jeg skal gjøre. Jeg tar aldri noe for gitt, bare fortsetter å kjempe. Jeg liker matchspill veldig godt fordi det passer min måte å spille på, og jeg kan være litt mer aggressiv. Jeg gleder meg, sier Reitan før 32-delsfinalen, der han møter engelskmannen Conor White klokken 9.45 norsk tid.

Fire nordmenn videre i Boys Amateur Championship

Markus Braadlie  måtte opp i én over par på sin andrerunde etter tre birdier og to bogeyer samt en dobbelbogey. Bærumspilleren deler andreplassen med engelske Harry Goddard, og møter spanske Ignacio Montero Gimeno klokken 13.45 norsk tid.

Ruben Pettersen hadde 73-74 for +5 og delt 39.-plass mens Kenneth Johansson endte slagspillet på +6 og delt  53.-plass.

Pettersen gikk videre til 32-delsfinalen, og møter Alejandro del Rey fra Spania klokken 10.45 norsk tid. Mens Johansson må møte skotten Marc McInstry klokken 9.00 norsk tid i omspill om en plass i 32-delsfinalen.

Thomas Helgø ble den eneste norske som bare fikk to runder etter 80-69 og +7.

Se også: Resultater fra slagspillet


Runde 1: Braadlie og Reitan åpnet topp-3

Turneringen spilles på de to banene Renaissance Club og Muirfield rett øst for Edinburgh, med Braadlie på andre- og Reitan på tredjeplass.

I Boys Amateur Championship spilles det først to runder slagspill. Etterpå går de 64 beste videre til matchspillet, som altså begynner med 32-delsfinale torsdag.

Markus Braadlie fra Bærum GK spilte på Muirfield, og ligger på andreplass med -5 etter første dag, ett slag bak John R. Thomas fra India.

Kristoffer Reitan, også han på Muifield, ligger også på pallen med -4 på tredjeplass.

Kenneth Johansson har -1 på delt tiendeplass, Ruben Pettersen er delt 41 på +2 og Thomas Helgø er delt 194 med +9.

 

 

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.