Med fire over par på hans siste ni hull, som er de ni første på East London Golf Club, ble det rett ut etter to runder av Africa Open for Espen Kofstad.
siste-ni-felte-kofstad-

HJEM ETTER TO RUNDER: Espen Kofstad fikk nøye seg med to runder i Africa Open etter tre over par, 75, på East London Golf Club fredag.

siste-ni-felte-kofstad-

siste-ni-felte-kofstad-

Turnering: Africa Open
Dato: 14. — 17. februar
Bane: East London Golf Club, East London, Sør-Afrika, par 72, 6064 meter
Premiepott: 7,4 millioner kroner, hvorav 1,2 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Louis Oosthuizen
Norsk deltaker: Espen Kofstad

siste-ni-felte-kofstad-


Totalt endte Losby-spilleren på tre over par etter en tre over par 75-runde fredag, som inneholdt to birdier og fem bogeyer.

Det ga delt 99.-plass for Kofstad mens cutten endte på par.

Sørafrikaneren Darren Fichardt tok sin fjerde europatourseier med -16, to slag foran landsmannen Jaco van Zyl og franskmannen Gergory Bourdy.

Danske Morten Ørum Madsen ble beste skandinav på delt 20.-plass med -6.

Se også: Resultater fra East London


Runde 1:
Kofstad i 20 sekundmeter

Vinden hylte over East London Golf Club, og ga en flere timer lang pause i første runde av Africa Open. Kofstad er bra med på par, og måtte fullføre tre hull fredag morgen.

East London Golf Club er en typisk risk & reward-bane på den sørafrikanske sørøstkysten. Den ligger på og mellom sanddynene mot Det indiske hav, og tett vegetasjon er hele tiden i spill.

Vinden er alltid en faktor her, og torsdag var intet unntak: Sørvestlig vind på 11 sekundmeter med 20 sekundmeter i kastene.

Sterk kuling, på grensen til storm, er ikke noe særlig å spille golf i, og klokken 10.28 norsk tid ble spillet avbrutt nesten tre timer fordi ballene ikke ble liggende på greenene.

Kofstad med tre hull igjen

Espen Kofstads starttid var opprinnelig 11.15 norsk tid, men han kom seg først ut rundt klokken 14.00.

Da spillet ble avbrutt for dagen klokken 17.55 norsk tid hadde Losby-spilleren nettopp satt en eagle på hull 15, et par-5-hull på 488 meter.

Før det hadde han gjort to birdier, to bogeyer og én dobbel, og med par overnattet Kofstad på delt 33.-plass.

De tre hullene han spilte fredag morgen gikk på jevne par, og dermed ble hanværende på plasseringen. Og det var virkelig tøft, forteller han.

— Det var veldig tøffe forhold ja. Blåste vilt i går for alle, sier han til Golferen.no fredag morgen.

Etter første leder den S&oslas;r-Afrika-bosatte brasilaneren Adillson da Silva med 8, to slag foran sørafrikaneren Jacob van Zyl.

Svenskene Björn Åkesson og Micahel S. Johnson samt danske Morten Ørum Madsen er med i en gruppe på elleve spillere som deler sjuendeplassen på -2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.