Golf er en fantastisk gøyal sport, både som utøver og tilskuer, og det er ikke så mange idretter hvor spenningen kan vare så lenge som i golf!

Der spenningen i andre idretter gjerne tilspisser seg mot slutten av en kamp, eller i kritiske situasjoner underveis (rødt kort, straffespark), så er golf en idrett hvor spenningen hele tiden ligger i bunn. En tilsynelatende trygg ledelse kan være borte i løpet av et eneste hull, og det er ikke over før det er over! Vi skal ta opp noen sinnssyke oddsspill på golf som har gått inn og sørget for enorme utbetalinger. Og du, dersom du skulle bli fristet til å prøve lykken, så kan du finne spill på oddsen her!

Spilte på feil spiller og vant! 

Har du noen gang gjort en tabbe som tjente deg en million? Ikke vi heller, men det gjorde en mann fra Belfast tilbake i 2012. Han hadde stor tro på at Gonzalo Fernandez-Castano skulle vinne Qatar Masters, og at Kyle Stanley skulle vinne Waste Management Phoenix Open. Han kombinerte disse to som vinnere på en kupong, og satset en passelig sum. 

Det skulle vise seg at Fernandez-Castano ikke vant Qatar Masters, og da trodde mannen at kupongen var tapt. Stanley gjorde jobben sin, og vant Phoenix Open. Da mannen logget inn på bettingkontoen sin, ble han ganske overrasket over å se at saldoen hadde fått en boost på $177 000. Det viste seg nemlig at han ved et uhell ikke hadde satset på Fernandez-Castano, men Paul Lawrie, som tilfeldigvis vant Qatar Masters. Dermed gikk kupongen inn, og mannen ble en kul million rikere! 

En dobbel om dagen er bra for magen

Å spille på dobler kan vise seg å være lurt i golf. Det er nok en del flaks involvert, men å stole på magefølelsen er aldri galt. Det vet nok mange grundige golftipper alt om. Å velge ut hvem som kommer topp 10 er vanskelig nok i seg selv, men å plukke ut vinneren kan være en utfordrende oppgave. Og å plukke ut to er enda vanskeligere, så det er ikke rart det gir fin avkastning dersom man klarer det! 

En velkjent australsk golftipper prikket inn en kupong med Henrik Stenson som vinner av British Open til 34 i odds, og Aaron Baddeley som vinner av Barbasol Championship til 51 i odds. Samlet gav det en odds på 1734, og han smalt til med en innsats på $50. Mot alle odds vant begge to, noe som gav oddsguruen en gevinst på $86 700, rundt altså godt over en halv million norske kroner.

Kjendiser elsker å gamble på golf

Det finnes mange kjendiser som har tapt store pengebeløp på veddemål i golf, og da som regel fordi de har overvurdert sine egne ferdigheter i dette kompliserte spillet vi elsker (og hater iblant). En av disse er Michael Jordan, en av verdens beste basketballspillere og et utpreget konkurransemenneske.

Etter en rekke lukrative avtaler igjennom karrieren sin har han nok råd til det, men ryktene skal ha det til at han tapte over 10 millioner kroner på bare noen dagers spill. Han klarte senere å vinne tilbake rundt 3 millioner, men det ble likevel et stygt tap for Jordan.