Såvel profesjonelle golfere som amatører leter alltid etter måter å forbedre spillet sitt på. Det kan virke enkelt å bruke bevegelsene i hofter og skuldre, men det kan være mer komplisert enn det ser ut til.

Her følger noen Skulderteknikker som vil gi bedre golftrening!

1: Baksvingen

Når du trener baksving er er det viktig å justere hoftene og skuldrene slik at de er parallelle med linjen mot målet. Peker de i samme retning, så vil golfsvingen bli mer presis. Under denne bevegelsen skal skuldrene først bevege seg, og hoftene skal følge deretter. Når du trener baksving bør du prøve å unngå spenninger i musklene. Dermed oppnås bedre presisjon.

2: Nedsvingen

Å trene gjennomsving er lii annerledes. Under denne bevegelsen skal hoftene bevege seg før skuldrene. Med andre ord skal hoftene lede bevegelsen og «trekke» skuldrene fetter seg. Når du svinger, vil hoftene fortsette å bevege seg mens skuldrene skal stoppe.

Hva skuldrene må gjøre i svingen

Skuldrene spiller en sentral rolle i svingen, og både profesjonelle og amatører vet hvor viktig skulderbevegelsen er.

Riktig plassering av skuldrene øker presisjonen i svingen, som vil forbedre resultatet. Det hjelper også spilleren å få solid kontakt med ballen. Dette er noen av de viktigste bevegelsene i skuldrene dine for å forbedre svingen din:

Skuldrene må vri i motsatt retning av hoftene. For å svinge ballen skal hofter og skuldre ikke være parallelle, siden spilleren er bøyd i hoftene.

Det er viktig å kunne bevege skuldrene fritt. Det eneste skuldrene skal gjøre i golfsvingen er å rotere parallelt med svingen.I baksvingen er det viktig ta hensyn til armenes vinkel.

Hvis skuldrene ikke roterer i samme retning, mister du riktig vinkel på svingen.

Armene bør ikke kobles til skuldrene. Derfor er det viktig å ha en fri og fleksibel rotasjon av skuldrene. Uten denne bevegelsen mister du kontrollen over svingen.

Hold skuldrene i samlet posisjon, ikke åpne og lukke dem. Å ha en stabil posisjon vil hjelpe deg å fokusere på presisjonen i golfsvingen.

Det finnes en enkel øvelse for å oppnå de riktige posisjonen: Prøv å holde golfkøllen mens du beholder den stabile posisjonen i skuldrene. Prøv deretter å bevege køllehodet fram og tilbake og fra den ene siden til den andre.

• Posisjonen din gjør at også skuldrene kommer i riktig posisjon. Når du trener, bør du passe på kroppens grunnleggende posisjon. Uten riktig holdning kan skuldrene «miste» posisjonen og koble fra i svingen. For at skuldrene skal medvirke til en presis sving, bør alle deler av kroppen fungere sammen.

Viktigheten av rotasjon i høyre skulder

I golf bruker du skuldrene i større omfang enn du kanskje skulle tro. De fleste profesjonelle spillere vet hvor viktig det er å jobbe med skulderteknikken, og å synkronisere dem med resten av kroppen.

Presisjonen i svingen avhenger av mange faktorer. Imidlertid vil skuldrene mest sannsynlig være den avgjørende faktoren for en stabili i bevegelse.

Også mange proffer overser betydningen av disse øvelsene. En god del av av dem gjør det på riktig måte, uten å tenke for mye på teknikken.

For å oppnå gode resultater er det nærmest et krav å ha en profesjonell instruktør ved din side. Dårlig skulderbevegelse vil ikke bare påvirke resultatene av spillet, men det vil også få deg til å miste energi når du trener.

Fleksibilitet, god holdning og riktig teknikk er bare noen av faktorene en golfspiller bør fokusere på. Noen av tingene som skuldrene må gjøre i golfsvingen, vil dessuten eliminere unøyaktigheter i svingteknikken.

Med andre ord: Om du er oppmerksom på hvordan skuldrene dine beveger seg når du spiller, så vil du helt sikkert forbedre teknikken din!

Ellie Northcott er tidligere volleyball-utøver og frilans golfskribent med base i Miami, Florida.