Seriespill i vinden som aldri før

Både golfforbundet og seniorgolferne melder om stor interesse for seriespillene før sesongstart. Hos NSG er det allerede rekordpåmelding, mens påmeldingsfristen til NGF Klubbserien er kommende mandag, 27. april.

seriespill-i-vinden-som-aldri-f-r


FAVNER BREDT: De to store seriespillene i Norge omfatter flere tusen golfspillere. NSG Lagserie Match er for damer over 50 og herrer over 55 år, mens NGF Klubbserien favner begge kjønn og alle gemerasjoner fra 13 år og oppover. (Illustrasjonsbilde.)

— Det er gledelig at norske golfere ser ut til å ha oppdaget at det faktisk finnes andre, og morsommere, spilleformater enn stableford, sier turneringsansvarlig i NGF, Thore Wilhelmsen til Golferen.no seks dager før påmeldingsfristen til Klubbserien 2015 går ut mandag 27. april.

Hos Norsk Seniorgolf kan de allerede melde om rekorddeltakelse ettersom fristen for påmelding til deres Lagserie Match gikk ut tidligere i april.

— Da påmeldingen til NSG sin Lagserie stengte hadde 126 lag meldt seg på. Det betyr at over 1000 seniorer, kvinner som menn, har noe å kose seg med, bryne seg på og glede seg over fra midten av mai til slutten av august, jubler en fornøyd daglig leder i Norsk Senior Golf, Espen Olafsen, over den nye rekorden.

Likheter og ulikheter

Det er mange fellestrekk i de to dominerende seriespillene. Blant annet er begge delt opp i to divisjoner med puljer spredd over hele landet.

I NGF Klubbserien består puljene av seks lag, som spiller enkel serie. 1.divisjon er for spillere med inntil 12 i handicap, mens 2.divisjon er for spillere med handicap mellom 12,1 og 26,0.

— Seks spillere er involvert på hvert lag per kamp, og det spilles fourball match, forklarer Wilhelmsen i NGF, som har en uttalt ambisjon om at de 120 klubbene som arrangerer Nordea Pairs også stiller lag i Klubbserien.

NSG Lagserie Match er organisert i to divisjoner og 24 avdelinger á fire lag fra Trøndelag og sørover.

— Kampene spilles som to singel-matcher og én fourball-match. Altså er fire spillere med per kamp, men laget består som regel av rundt åtte spillere for å ha fleksibilitet til å stille fulle lag til de seks kampene i løpet av sesongen, forteller Olafsen fra NSG.

Klubbseriens 3.divisjon blir rekrutteringsserie

— Tidligere 3. divisjon i Klubbserien, altså for spillere fra 26,1 til 36,0, er gjort om til Scrambleserien, en sosial trenings- og konkurranseaktivitet på hjemmeklubben, fortsetter golfforbundets turneringsleder.

— I Scrambleserien skal det ikke spilles kamper mot andre lag, og den vil være åpen også for spillere med klubbhandiap.

— Det er midt i blinken at Scrambleserien organiseres av en Trener 1, en rekrutteringsansvarlig eller andre i klubben som har fokus på, og interesse av, å ivareta og utvikle klubbens medlemmer, mener Thore Wilhelmsen.

Mens NSG Lagserie Match har en nedre aldersgrense på 50 år for damer og 55 for herrer, er nedre aldersgrense i NGF Klubbserie 13 år.

— I de tre sesongene vi har hatt Klubbserien, har det vært gledelig at så mange klubber har prioritert store spenn i alder, og med spillere av begge kjønn på samme lag. Og det er bare for klubbene å melde på flere lag i hver divisjon, oppfordrer NGFs turneringsansvarlig, Thore Wilhelmsen.

Se også:
Informasjon og påmelding NGF Klubbserien
Informasjon om NSG Lagserie Match

Vi gjør oppmerksom på at artikkelforfatter og ansvarlig redaktør Jan E. Espelid i Golferen.no også er engasjert av NGF som prosjektleder for NGF Klubbserien.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: RBC Canadian Open  ( 8. -11.juni)

  Korn Ferry Tour: BMW Charity Pro-Am med Ktistoffer Ventura   ( 8. -11.juni)

  DP World Tour og LET: Volvo Car Scandinavian Mixed med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad , Michelle Forsland, Tina Mazarino og Julie Bpysen Hillestad ( 8. -11.juni)

  LPGA: LShoprite Classic (9. - 11.juni)

  lNordic League : Thomas Bjørn Samsø Classic  ( 7. -9.juni)


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.