Foto: NSG

Gjennom sesongen har Norsk Senior Golf avsluttet turneringer med shoot-out på hull 18. Det har gitt 15.000 kroner til kreftsaken.

Slag mot Kreft kaller senorgolferne aktiviteten, der de med jevne mellomrom lager innsamlinger i forbindelse med enkelte turneringer.

Etter turneringer med shotgun-start, altså en turnering der alle starter på forskjellige hull til samme tid og er ferdig til samme tid, samles spillerne ved greenen på hull 18.

Her er det da laget et provisorisk utslagsted  for anledningen, mellom 50 og 80 meter fra flagget. Spillerne betaler hundre kroner for to forsøk på å slå ballen nærmest pinnen.

— De kan prøve så mye de orker, bare de betaler. I engasjementet og spenningen er det lett å bli revet med, forteller daglig leder i Norsk Senior Golf, Espen Olafsen, i en pressemelding.

Og revet med må tydeligvis seniorspillerne ha blitt.

— Opptellingen etter årets innsats er at vi kan overføre kroner 15.000 til Kreftforeningen, fortsetter Olafsen, og legger til at støttespillere som Birdie 1 og Callaway har bidratt med premier til shootout-konkurransene.

Etter positive signaler fra spesialrådgiver Trine Nicolaysen i Kreftforeningen vurderer seniorgolfene å utvide aktiviteten avhengig av hvordan samarbeidet etableres i praksis.

— At våre drøyt 2.500 medlemmer er villige til å slå et slag mot kreft vet vi. Det optimale ville jo være om også Kreftforeningen slo et slag for golf. Det burde egentlig alle som er opptatt av helse og humør gjøre, mener Olafsen, og avslutter:

— Golf i voksen alder er både forebyggende og restituerende nok i seg selv, så egentlig burde vi fått penger fra helsebudsjettet!

Se også:

Norsk Senior Golf hjemmeside

Kreftforeningen hjemmeside