Golfforbundet har tatt ut de profesjonelle utøvere de håper etablerer seg på et høyt internasjonalt nivå. Blant de tolv uttatte savnes ett navn.

Følgende spillere er tatt ut til Team Norway Golf, Norges Golfforbunds elitesatsing:

Tonje Daffinrud, Vestfold GK
Marita Engzelius, Oslo GK
Caroline Martens, Oslo GK
Suzann Pettersen, Oslo GK
Marianne Skarpnord, Moss og Rygge GK
Madelene Stavnar, Vestfold GK
Jarand E. Arnøy, Fana GK
Christian Aronsen, Miklagard GK
Eirik Tage Johansen, Stavanger GK
Kristian Krogh Johannessen, Drammen GK
Espen Kofstad, Oslo GK
Aksel K. Olsen, Stavanger GK

Listen inneholder flere spennende navn. Som det 16-årige stjerneskuddet Madelene Stavnar og 19-åringen Jarand Arnøy.

— I 2017 spisser vi satsingen ytterligere, og teamet er motivert for å jobbe knallhardt videre for å få flere utøvere på et høyt internasjonalt nivå, sier Head Coach Jon Karlsen i NGF i en pressemelding.

I pressemdingen står det også at uttaket gjelder for 2017, men det åpnes for at flere kan spille seg inn i løpet av sesongen.

Halvorsen ikke til Team Norway

Team Norway Andreas Halvorsen MRakke
Andreas Halvorsen Foto: Morten Rakke Photography

Mange vil nok savne Andreas Halvorsen i laguttaket til Team Norway. Med base i Florida spiller 19-åringen på PGA Latinoamerica-touren og på den kanadiske Mackenzie-touren.

Med gode resultater mot slutten av fjorårssesongen var det ventet at Halvorsen ville være med i forbundets satsing.

— Jon Karlsen har god kontakt med Andreas Halvosen, og grunnen til at Andresas ikke er med er at han ønsker å følge sitt eget opplegg, sier golfforbundets idrettssjef, Øyvind Rojahn, til Golferen. 

Jon Karlsen utdyper overfor Golferen:

— Andreas er en spennende spiller, som har potensiale til å nå langt, og jeg har respekt for at Andreas i ung alder har valgt å gå egne veier. Han har også et godt team rundt seg i USA. Vi har god dialog med Andreas og han blir blant annet invitert på noen Team Norway treningsleire, så han kan være en del av det norske proffmiljøet. Team Norway har valgt å satse på herreproffer som spiller i Europa, til man er på Web.com/PGA Tour nivå, siden Nordic League, Challenge Tour og European Tour er en veldig god utviklingsstige. Ved å ha herrespillerne på europeiske tourer, kan vi innenfor våre rammer tilby bedre oppfølging og kvalitetsikring av spillernes satsninger i tillegg til at det er lettere å tilpasse treningsleire og andre aktiviteter til turneringsschedulen.

Andreas Halvorsen bekrefter at det har vært positiv kontakt mellom ham og Team Norway.

— De ga meg lik mulighet som alle andre til å kunne bli en del av laget, men jeg har et team og opplegg i Florida som jeg ikke er interessert i å bytte ut, forteller Halvorsen til Golferen.