Hvilken avslutning det ble for Espen Kofstad i Sør-Afrika! Etter sju under over par, 65, føk han som en rakett oppover resultatlisten.

Før siste runde av SA Open på Glendower-banen lå nordmannen på delt 64.-plass med par, 17 slag bak teten.

Det ble en bogeyfri avslutningsrunde med fem birdier og en eagle. Dermed kunne 29-åringen signere for delt 31.-plass med -7 etter en runde som var tre slag bedre enn noen andres denne søndagen.

Artikkelen fortsetter under bildet

SA Open Kofstad

31.-plassen var verdt 75.000 kroner  (8298 euro), som bragte Kofstad til 53.-plass på Race to Dubai-rankingen med 200.000 korner (22.018 euro) innspilt på de to turneringene han har deltatt i denne sesongen.

Storm vant SA Open

SA Open måtte avgjøres med omspill mellom engelskmannen Graeme Storm (71 søndag) og Nord-Irlands Rory McIlroy (68), som begge kom inn på -18, ett slag foran Storms landsmann, rookien Jordan Smith.

Storm, som mistet sitt tourkortet sist høst, avgjorde med par på tredje omspillshull etter at verdenstoer McIlroy misset innspillet til greenen på par-4-hullet.

Se også: Resultater fra Sør-Afrika


Runde 3: Svak lørdag av Kofstad

Så ble det skikkelig «mowing day», men dessverre feil vei, for Espen Kofstad i Sør-Afrika. Etter fire over par, 76, raste han til delt 64.-plass.

Lørdagens runde i SA Open bød på dobbeltbogey på oslospillerens første hull, som var hull 10. Deretter flakset det seg med fire bogeyer og to birdier før han signerte scorekortet.

Fra sin delte 64.-plass har Kofstad bare to spillere bak seg. Graeme Storm fra England leder fortsatt, nå med tre slag på -17. Rory McIlroy er nummer to.

 


Runde 2: 67-runde sikret helgespill

Espen Kofstad avanserte solid på de 14 hullene han rakk av fredagens runde  i Gauteng i Sør-Afrika. Fremgangen fortsatte på de fire hullene som gjenstod lørdag morgen.

Andrerunden av SA Open ble stoppet i 16-tiden norsk tid fredag på grunn av storm og uvær over den sørafrikanske høysletten en mils vei vest for Johannesburgs internasjonale flyplass.

Da spillet ble stoppet lå Norges europatourspiller på solide tre under par for dagen og på sikker plass for helgespillet med -2 for turneringen, på delt 45.-plass.

Sammen med drøyt 40 av sine tourkollegaer startet Kofstad på de gjenværende hullene klokken 6.15 norsk tid lørdag morgen. Det gav to birdier til for fem under par, 67, for runden og -4 for turneringen. Det var fire slag bedre enn cutten, på delt 27.-plass halvveis.

På andrerunden hade oslosspilleren birdie på hullene 2, 8, 11, 13, 15 og 16 samt en bogey på hull 6. Engelske Graeme Storm leder med to slag på -12.

 


Runde 1: Må kjempe om cutten

Espen Kofstad hadde en Berg og dalbane-lignende åpningsrunde av verdens nest eldste åpne golfmesterskap i Gauteng i Sør-Afrika.

Oslospilleren gikk bare fem av de 18 hullene på Glendower Golf Club på par. Resten fordelte seg på seks birdier og sju bogeyer for én over par, 73.

Det gir en plassering på delt 79.-plass etter første dag. Slik det ser ut kommer cutten fredag antageligvis til å havne ett slag under par.

De to sørafrikanerne Trevor Fisher Jnr og Keith Horne leder med ett slag på -6. Fire mann deler tredjeplassen, blant dem Rory McIlroy, som denne uken spiller med et sett satt sammen av køller fra Callaway, Titleist og Odyssey.