NAIROBI, KENYA - MARCH 25: Matthieu Pavon of France plays his tee shot on the 3rd hole during Day Three of the Kenya Savannah Classic at Karen Country Club on March 25, 2021 in Nairobi, Kenya. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

I Farmers Insurance Open sikret Matthieu Pavon sin første seier på PGA Tour touren natt til søndag, som første franskmannen siden Arnaud Massy i 1907.

Franskmannen gjorde det veldig spennende på siste hullet, med det som en liten stund begynte å minne om en avslutning à la de Velde, for de som husker hvordan landsmannen Jean van de Velde rotet bort seieren i 1999 Open Championship.

Med ett slags ledelse på danske Nicolai Højgaard, og litt shaky etter en puttefeil som førte til bogey på hull 17, så Pavon dansken kline til med en 300 yards drive midt i fairway på det siste par 5-hullet. Dansken lå dermed godt an til å kunne lage en birdie på hullet.

Pavon på sin side misset driven sin ut til venstre og ble liggende i sanden inntil en bunkerleppe. Da han skulle legge seg opp på neste slag, klarte han ikke det heller, og havnet i roughen bare 100 yards lenger fremme.

Det var da det kunne begynne å minne om den tragiske avslutningen fra de Velde i 1999. Højgaard lå allerede på greenen i to slag, så Pavon visste at det eneste som gjaldt var å gå for det.

Fra den seige roughen 135 meter fra flagget, som lå godt beskyttet med vann rett foran, måtte han gi seg selv en birdie-sjanse. Da varter franskmannen opp med et fantastisk golfslag, og gir seg selv bare drøye 2 meter for birdie. Putten setter han, og tok dermed seieren rett foran Højgaard som også gjorde birdie.

Dette er Pavons første sesong på PGA-touren. Han kvalifiserte seg som en av “Top 10 på DP World-tour” i 2023, en kvalifiseringskategori som var ny i år.

Med 500 FedEx Cup-poeng og 17 millioner premie-kroner, er Pavon godt i gang med sin debut-sesong på PGA-touren, som han åpnet med en respektabel 7. plass i Sony Open i Hawaii for 2 uker siden.

Pavons seier gjør ham til fast medlem av PGA Tour ut 2026. I tillegg kvalifiserer han seg til The Players Championship og The Masters denne sesongen.