Nick Price - professional golfer - photographed by Mike F. Campbell at the Bell Canadian Open in 1994, Glen Abbey, Oakville, Ontario, Canada

Gratulerer med dagen Nick Price!

En liten oppsummering for å hedre denne legenden er på sin plass:

Nick Price, født 28. januar 1957 i Durban, Sør-Afrika, vokste opp i det som da var Sør-Rhodesia (nå Zimbabwe). Han begynte å spille golf i en alder av åtte år. Price gjorde seg bemerket på golfbanen tidlig i karrieren og vant sin første store turnering utenfor Sør-Afrika i 1980 Swiss Open. Han markerte seg videre da han nesten vant The Open Championship i 1982, men tapte såvidt mot Tom Watson.

På begynnelsen av 1990-tallet nådde Price høydepunktet i sin karriere med tre major-seire: PGA Championship i 1992 og 1994, samt The Open Championship i 1994. Hans seier i The Open i 1994 på Turnberry var spesielt minneverdig med en 50-fots putt på det 17. hullet som hjalp ham til seieren. I denne perioden satte han også banerekord på Augusta National med en score på 63 i 1986 og var rangert som verdensener i 43 uker.

Price hadde sin styrke som “ball striker” og ble også anerkjent for sin gode sportsånd og gode forhold til media. Han vant blant annet Bob Jones Award fra USGA i 2005.

Etter sine glansdager fortsatte Price å spille profesjonelt og gikk inn i golfbane-design. Han utviklet også sin egen linje med golftøy.

Han er gift med Sue og har tre barn, og bor i Hobe Sound, Florida. Interessant nok er hans nevø Ray Price en tidligere nasjonal cricketspiller for Zimbabwe.

Price, som har dobbelt statsborgerskap i Storbritannia og Zimbabwe, ble innlemmet i World Golf Hall of Fame i 2003, en passende anerkjennelse for hans fremragende karriere og bidrag til golfen.

Informasjonen er hentet fra Wikipedia, Britannica og The Open​​​​​​.