Foto: LET

Drøbak–spiller Sandra Nordaas går i fotsporene til noen av de største kvinnelige golfstjernene når hun representer Europa i neste måneds Junior Solheim Cup på St. Leon-Rot GC i Tyskland.

Sandra Nordaas blir den fjerde norske kvinnen som deltar i Junior Solheim Cup siden turneringen ble spilt første gang i Minnesota i 2002. I 2003 satte Marianne Skarpnord putten, på hull 16 på Bokskogen i Malmø, som avgjorde Junior Solheim Cup til Europas fordel.

Senere var Lene Krog fra Drammen GK med i Indianapolis i 2005 og Tonje Daffinrud fra Vestfold GK i Chicago i 2009. Nordaas, som vant British Girls Championship forrige uke, ble tatt ut som en av de seks automatisk kvalifiserte med tredjeplass på Junior Solheim Cup European Ranking.

Et stort antall av dagens stjerner har gått gradene via Junior Solheim Cup, og senere kvalifisert seg til hovedturneringen Solheim Cup. Blant europeiske spillere har Azahara Munoz, Anna Nordqvist, Carlota Ciganda, Beatriz Recari, Melissa Reid, Charley Hull, Caroline Masson og Caroline Hedwall spilt både på Junior Solheim Cup- og på Solheim Cup-laget.

Mens Paula Creamer, Vicky Hurst, Brittany Lang, Brittany Lincicome, Morgan Pressel, Jessica Korda, og Lexi Thompson har gjort det samme for USA.

 

Tre spanjoler

I tillegg til Sandra Nordaas var spanjolene Ana Peleaz, Maria Parra og Marta Perez Sanmartin automatisk kvalifisert som topp-6.

I turneringen på St. Leon-Rot GC får de selskap av hjemmespiller Leonie Harm, Østerrikes Emma Spitz, Irlands Olivia Mehaffey, Sveriges Elin Esborn, Sveits’ Albane Valenzuela og en fransk spiller til, Mathilda Cappeliez, som ble valgt som kom med som kapteinens valg etter British Girls Championship på West Kilbride forrige uke.

— Jeg er fornøyd med hvordan laget har blitt, sier Europa-kaptein Iben Tinning, som spilte på fire europeiske Solheim Cup-lag, og vant seks Ladies European Tour-titler.

— Jeg tror oppriktig dette er en av de sterkeste lagene Europa noensinne har satt sammen til Junior Solheim Cup, og ser frem til å prøve å vinne trofeet tilbake fra amerikanerne.

Se også: Junior Solheim Cup hjemmeside