11. desember 2023 23:55
Caroline Martens har virkelig fått erfare hvor tøft det er å livnære seg som spiller på europatouren. Hun har åtte turneringer igjen av sesongen til å spille inn en halv million kroner, og gå i balanse.

Caroline Martens er utdannet innen psykologi. Men man trenger ikke være psykolog for å forstå at det er tøft å gå all in og satse alt på en karriere som golfspiller.

Hun har flyttet utenlands, til Buckinghamshire Golf Club et kvarters tid nord Heathrow flyplass.

— Men jeg har ikke flyttet til London på grunn av en mann, poengterer Haga-medlemmet.

— Heller tvert i mot! Det er for å slippe å bli distrahert av en mann, legger hun til med et vinnende smil. Og forteller at hun har leiet et rom hos en av medlemmene i Buckinghamshire Golf Club. Her får Ladies European Tour-spillere gratis medlemskap og topp treningsforhold.

— Derfor er det en ideell base for meg, der jeg kan fokusere på golf og bare golf, sier Martens.

 

Budsjett på 800.000 kroner

Hittil i sesongen har Martens spilt inn 200.000 kroner på europatouren. Budsjettet hennes balanserer på 800.000, hvorav 100.000 kommer fra sponsorer.

28-åringen må altså spille inn 700.000 kroner for å gå i null, hvorav 500.000 må sikres i høstens turneringer. Som er en mer enn tøff oppgave … en seier på euoropatouren er som oftest verdt 340.000 kroner, en tiendeplass rundt 70.000 kroner. Deretter går verdien av plasseringene raskt nedover.

— Hva skjer om du ikke oppnår budsjettet? Gir du deg?

— Nei, jeg gir meg absolutt ikke! Det er viktig for meg å prestere, og det skal jeg klare. Jeg har oppsparte midler i bakhånd, forsikrer hun.

— Men det er jo veldig dumt om jeg allerede nå må begynne å tære på det som en gang i fremtiden skal bli pensjonen min, konstaterer hun. Med en mine som forteller at må hun, så må hun.

 

Sammen mot kreft

Som mange andre golfere er Caroline Martens engasjert i veldedig arbeid. Hun er ambassadør for Aktiv mot kreft, en organisasjon som holder mosjon og trening høyt i det forebyggende arbeid mot kreftsykdom.

Høy puls for en god sak er foreningens slogan, og i Caroline Martens egen invitasjonsturnering på Haga GK fikk deltakerne virkelig opp pulsen med speedgolf på hull 8.

På det rundt 100 meter lange par-3-hullet gjaldt det for firemannslagene å få ballen i hullet på kortest mulig tid, og alle fire kunne bidra. Det ble spurtet alt det remmer og tøy og kropper kunne orke, og underholdningsverdien ble klart høyere enn golfopplevelsen.

SPEEDGOLF: Ingrid Martens har slått ut på Hagas hull 8, og mdespillerne Ivar Kock, Øyvind Thorsheim og Calle Steen er i startgropen for å sprinte fram til greenen, og få ballen i hullet på kortest mulig tid. Foto: Jan E. Espelid
SPEEDGOLF: Ingrid Martens har slått ut, og medspillerne Ivar Kock, Øyvind Thorsheim og Calle Steen er i startgropen for å sprinte fram til greenen, og få ballen i hullet på kortest mulig tid. Foto: Jan E. Espelid

Formålet med turneringen var å skape mer oppmerksomhet og inntekter for Aktiv mot kreft, samt bidra til Caroline Martens videre satsning mot toppen, inkludert det store målet: Deltakelse i OL 2016.

Deltakerne Golferen.no møtte storkoste seg, både over det flotte sommerværet, og ikke minst over vertinnens spillopper og engasjement for golfen, og for den gode saken.

Se også:

Caroline Martens hjemmeside

Aktiv mot kreft hjemmeside 

Kommentarer