Martens mangler 500.000 kroner

MORSOM TURNERING, ARTIG KONKURRANSE: Ivar Kock (f.v.) Øyvind Thorsheim, Ingrid Martens og Calle Steen storkoste seg i turneringen Ingrids hardt satsende datter, Caroline, stelte i stand på Haga GK. Caroline Martens Invitational ble en suksess deltakermessig, værmessig og ikke mist når det gjaldt engasjement for Aktiv mot kreft-organisasjonen. Foto: Jan E. Espelid

Caroline Martens har virkelig fått erfare hvor tøft det er å livnære seg som spiller på europatouren. Hun har åtte turneringer igjen av sesongen til å spille inn en halv million kroner, og gå i balanse.

Caroline Martens er utdannet innen psykologi. Men man trenger ikke være psykolog for å forstå at det er tøft å gå all in og satse alt på en karriere som golfspiller.

Hun har flyttet utenlands, til Buckinghamshire Golf Club et kvarters tid nord Heathrow flyplass.

— Men jeg har ikke flyttet til London på grunn av en mann, poengterer Haga-medlemmet.

— Heller tvert i mot! Det er for å slippe å bli distrahert av en mann, legger hun til med et vinnende smil. Og forteller at hun har leiet et rom hos en av medlemmene i Buckinghamshire Golf Club. Her får Ladies European Tour-spillere gratis medlemskap og topp treningsforhold.

— Derfor er det en ideell base for meg, der jeg kan fokusere på golf og bare golf, sier Martens.

 

Budsjett på 800.000 kroner

Hittil i sesongen har Martens spilt inn 200.000 kroner på europatouren. Budsjettet hennes balanserer på 800.000, hvorav 100.000 kommer fra sponsorer.

28-åringen må altså spille inn 700.000 kroner for å gå i null, hvorav 500.000 må sikres i høstens turneringer. Som er en mer enn tøff oppgave … en seier på euoropatouren er som oftest verdt 340.000 kroner, en tiendeplass rundt 70.000 kroner. Deretter går verdien av plasseringene raskt nedover.

— Hva skjer om du ikke oppnår budsjettet? Gir du deg?

— Nei, jeg gir meg absolutt ikke! Det er viktig for meg å prestere, og det skal jeg klare. Jeg har oppsparte midler i bakhånd, forsikrer hun.

— Men det er jo veldig dumt om jeg allerede nå må begynne å tære på det som en gang i fremtiden skal bli pensjonen min, konstaterer hun. Med en mine som forteller at må hun, så må hun.

 

Sammen mot kreft

Som mange andre golfere er Caroline Martens engasjert i veldedig arbeid. Hun er ambassadør for Aktiv mot kreft, en organisasjon som holder mosjon og trening høyt i det forebyggende arbeid mot kreftsykdom.

Høy puls for en god sak er foreningens slogan, og i Caroline Martens egen invitasjonsturnering på Haga GK fikk deltakerne virkelig opp pulsen med speedgolf på hull 8.

På det rundt 100 meter lange par-3-hullet gjaldt det for firemannslagene å få ballen i hullet på kortest mulig tid, og alle fire kunne bidra. Det ble spurtet alt det remmer og tøy og kropper kunne orke, og underholdningsverdien ble klart høyere enn golfopplevelsen.

SPEEDGOLF: Ingrid Martens har slått ut på Hagas hull 8, og mdespillerne Ivar Kock, Øyvind Thorsheim og Calle Steen er i startgropen for å sprinte fram til greenen, og få ballen i hullet på kortest mulig tid. Foto: Jan E. Espelid

SPEEDGOLF: Ingrid Martens har slått ut, og medspillerne Ivar Kock, Øyvind Thorsheim og Calle Steen er i startgropen for å sprinte fram til greenen, og få ballen i hullet på kortest mulig tid. Foto: Jan E. Espelid

Formålet med turneringen var å skape mer oppmerksomhet og inntekter for Aktiv mot kreft, samt bidra til Caroline Martens videre satsning mot toppen, inkludert det store målet: Deltakelse i OL 2016.

Deltakerne Golferen.no møtte storkoste seg, både over det flotte sommerværet, og ikke minst over vertinnens spillopper og engasjement for golfen, og for den gode saken.

Se også:

Caroline Martens hjemmeside

Aktiv mot kreft hjemmeside 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×