Rose verdig vinner på Merion

Justin Rose vant et overraskende knallhardt U.S. Open på Merion Golf Club søndag, to slag foran Phil Mickelson og Jason Day.

rose-verdig-vinner-p--merion


HEDRET SIN FAR: Mange mennesker ble rørt da Justin Rose hedret sin far etter sin første majorseier i U.S. Open på Merion Golf Club.

rose-verdig-vinner-p--merion

rose-verdig-vinner-p--merion

rose-verdig-vinner-p--merionUSGA hadde virkelig klart å gjøre Merion Golf Club til en knalltøff utfordring da Justin Rose vant den 113. utgaven av U.S. Open med en score på én over par.

Med det sikret briten sin første majortriumf, og fikk en sjekk på 8,2 millioner dollar med på kjøpet.

Rose avsluttet med en runde på par for +1 totalt, to slag bedre enn Phil Mickelson og Jason Day på Merion-banen i Ardmore, Pennsylvania, noen få kilometer utenfor Philadelphia.

Mickelson snublet

Da søndagens spill begynte, så det hele ut til å bli Mickelsons turnering. Skulle han endelig klare å sikre en ettlengtet U.S. Open-triumf?

Det var både farsdag og gebursdag for 43-åringen, som tidligere i uken hadde fløyet hjem til California en tur for å være til stede på datterens skoleavslutning.

Og da han søndag satte innspillet rett i koppen for eagle på hull 10, trodde alle dette var Mickelsons dag. Men som så mange ganger før i U.S. Open holdt det ikke helt inn.

Rose vant med to

Det var mange som ville vise seg fram på Merion. Jason Day, på delt andreplass med Mickelson, spilte tappert, som han ofte gjør i store mesterskap.

Lederen sammen med Mickelson etter andre runde, 26 år gamle Billy Horschel, falmet i helgen. Mens Hunter Mahan sprakk på de fire siste hullene.

I stedet var det Justin Rose som tok seieren, og ble den første engelske U.S. Open-vinner på 43. år. 32-åringen, som er født i Sør-Afrika, fikk tusenvis av gratulasjoner på sosiale medier.

Blant dem statsminister David Cameron, som twitret: «Gratulerer til @JustinRose99 med å vinne #usopen Den første engelske vinneren siden Tony Jacklin i 1970.»

Også Sir Nick Faldo, som var den siste engelskmann med en majortriumf med seier i The Masters i 1996, var raskt ute på Twitter: «68 Majors og måne etter måne siden … siden #Englishgolfers Gratulerer @JustinRose99 God/stor golf i dag!»

Hedret faren

Etter å ha banket ballen i hullet for siste gang i turneringen, hevet Rose fingrene mot himmelen. Med den gesten hyllet han sin far Ken, som døde av leukemi i 2002, og som hadde stor innflytelse for golfutviklingen hans.

— Jeg visste selvfølgelig at det var farsdag i dag. Mange av oss kommer fra store menn og vi har et ansvar overfor dem å vise dem hva store menn kan gjøre, sa han etterpå.

— Da dette skjedde på en slik emosjonell dag for meg, kunne jeg ikke annet enn å se opp mot himmelen og tro min gamle far Ken hadde noe med dette å gjøre.

Se også Resultater fra Merion

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.