Justin Rose vant et overraskende knallhardt U.S. Open på Merion Golf Club søndag, to slag foran Phil Mickelson og Jason Day.
rose-verdig-vinner-p--merion

HEDRET SIN FAR: Mange mennesker ble rørt da Justin Rose hedret sin far etter sin første majorseier i U.S. Open på Merion Golf Club.

rose-verdig-vinner-p--merion

rose-verdig-vinner-p--merion

rose-verdig-vinner-p--merion


USGA hadde virkelig klart å gjøre Merion Golf Club til en knalltøff utfordring da Justin Rose vant den 113. utgaven av U.S. Open med en score på én over par.

Med det sikret briten sin første majortriumf, og fikk en sjekk på 8,2 millioner dollar med på kjøpet.

Rose avsluttet med en runde på par for +1 totalt, to slag bedre enn Phil Mickelson og Jason Day på Merion-banen i Ardmore, Pennsylvania, noen få kilometer utenfor Philadelphia.

Mickelson snublet

Da søndagens spill begynte, så det hele ut til å bli Mickelsons turnering. Skulle han endelig klare å sikre en ettlengtet U.S. Open-triumf?

Det var både farsdag og gebursdag for 43-åringen, som tidligere i uken hadde fløyet hjem til California en tur for å være til stede på datterens skoleavslutning.

Og da han søndag satte innspillet rett i koppen for eagle på hull 10, trodde alle dette var Mickelsons dag. Men som så mange ganger før i U.S. Open holdt det ikke helt inn.

Rose vant med to

Det var mange som ville vise seg fram på Merion. Jason Day, på delt andreplass med Mickelson, spilte tappert, som han ofte gjør i store mesterskap.

Lederen sammen med Mickelson etter andre runde, 26 år gamle Billy Horschel, falmet i helgen. Mens Hunter Mahan sprakk på de fire siste hullene.

I stedet var det Justin Rose som tok seieren, og ble den første engelske U.S. Open-vinner på 43. år. 32-åringen, som er født i Sør-Afrika, fikk tusenvis av gratulasjoner på sosiale medier.

Blant dem statsminister David Cameron, som twitret: «Gratulerer til @JustinRose99 med å vinne #usopen Den første engelske vinneren siden Tony Jacklin i 1970.»

Også Sir Nick Faldo, som var den siste engelskmann med en majortriumf med seier i The Masters i 1996, var raskt ute på Twitter: «68 Majors og måne etter måne siden … siden #Englishgolfers Gratulerer @JustinRose99 God/stor golf i dag!»

Hedret faren

Etter å ha banket ballen i hullet for siste gang i turneringen, hevet Rose fingrene mot himmelen. Med den gesten hyllet han sin far Ken, som døde av leukemi i 2002, og som hadde stor innflytelse for golfutviklingen hans.

— Jeg visste selvfølgelig at det var farsdag i dag. Mange av oss kommer fra store menn og vi har et ansvar overfor dem å vise dem hva store menn kan gjøre, sa han etterpå.

— Da dette skjedde på en slik emosjonell dag for meg, kunne jeg ikke annet enn å se opp mot himmelen og tro min gamle far Ken hadde noe med dette å gjøre.

Se også Resultater fra Merion

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.