Foto: Nike

Etter andreplassen bak Graeme Storm i BMW South African Open søndag ble det kjent at McIlory allerede tidlig i turneringen kjente en skarp smerter i øvre del av ryggen.

Abu Dhabi Championship blir derfor en attraksjon fattigere etter at MR i Dubai denne uken viste at McIlroy hadde et stressbrudd i et ribbein.

Som han altså tydeligvis pådro seg allerede før Sør-Afrika-turneringen.

— Jeg er overrasket over at jeg faktisk står her, sa verdenstoeren til Golf Channel etter premieutdelingen i Johannesburg søndag.

— Jeg funderte faktisk på å trekke med allerede før første utslag. På en eller annen måte forskjøv jeg noe i ryggen. De første slagene kjentes ikke behagelige, og fortsatt kjennes det ikke bra. Jeg kan ikke puste skikkelig dypt inn fordi et eller annet har skjedd øverst i ryggen. Jeg skal få meg noe behandling. Til tross for dette spilte jeg bra, var med hele veien, og forhåpentligvis føler jeg med bedre i morgen.  

Ingen Abu Dhabi

MR-undersøkelsen i Dubai dagen etter viste imidlertid noe helt annet. Overfor Golf Channel sier en av de mest anerkjente amerikanske idrettslegene, Dr. Sandy Kunkel, fra Indiana, at den typen stressbrudd McIlroy har pådratt seg er «ekstremt sjeldent» blant golfere, også på McIlroys nivå.

— De er mer vanlig i roing og hos andre utøvere som driver øvelser med overkroppen i hovedrollen. Stressbrudd skyldes en oppsamling av mikro-traumer, som er ørsmå brudd eller sprekker i benet. Vanligvis order kroppen dette selv. Men hvsi du ikke gir det tid til å leges, kan det ende i et fullt brudd. Vanligvis tar en skade som dette seks uker å leges, sier Kunkel. 

Dr. Kunkel sier også at den eneste måte å unngå at en skade som den McIlroy har pådratt seg ikke kommer til er å stoppe aktiviteten som forårsaket skaden, og å styrke kjernemusklene rundt ryggraden.

— Den moderne golfsvingen er tøff for kroppen. At spillere allerede i 20-årene opplever denne typen skade er meget bekymringsfullt på lang sikt, avslutter den erfarne  ortopediske kirurgen USA.