Rory McIlroy ute med sjelden skade, står over Abu Dhabi

LANGTIDSSKADET? Rory McIlroy har fått stressbrudd i ryggen, som er svært uvanlig for golfere. En anerkjent ortoped bekymres over at flere unge golfere kan pådra seg lidelsen. Foto: Nike

Etter andreplassen bak Graeme Storm i BMW South African Open søndag ble det kjent at McIlory allerede tidlig i turneringen kjente en skarp smerter i øvre del av ryggen.

Abu Dhabi Championship blir derfor en attraksjon fattigere etter at MR i Dubai denne uken viste at McIlroy hadde et stressbrudd i et ribbein.

Som han altså tydeligvis pådro seg allerede før Sør-Afrika-turneringen.

— Jeg er overrasket over at jeg faktisk står her, sa verdenstoeren til Golf Channel etter premieutdelingen i Johannesburg søndag.

— Jeg funderte faktisk på å trekke med allerede før første utslag. På en eller annen måte forskjøv jeg noe i ryggen. De første slagene kjentes ikke behagelige, og fortsatt kjennes det ikke bra. Jeg kan ikke puste skikkelig dypt inn fordi et eller annet har skjedd øverst i ryggen. Jeg skal få meg noe behandling. Til tross for dette spilte jeg bra, var med hele veien, og forhåpentligvis føler jeg med bedre i morgen.  

Ingen Abu Dhabi

MR-undersøkelsen i Dubai dagen etter viste imidlertid noe helt annet. Overfor Golf Channel sier en av de mest anerkjente amerikanske idrettslegene, Dr. Sandy Kunkel, fra Indiana, at den typen stressbrudd McIlroy har pådratt seg er «ekstremt sjeldent» blant golfere, også på McIlroys nivå.

— De er mer vanlig i roing og hos andre utøvere som driver øvelser med overkroppen i hovedrollen. Stressbrudd skyldes en oppsamling av mikro-traumer, som er ørsmå brudd eller sprekker i benet. Vanligvis order kroppen dette selv. Men hvsi du ikke gir det tid til å leges, kan det ende i et fullt brudd. Vanligvis tar en skade som dette seks uker å leges, sier Kunkel. 

Dr. Kunkel sier også at den eneste måte å unngå at en skade som den McIlroy har pådratt seg ikke kommer til er å stoppe aktiviteten som forårsaket skaden, og å styrke kjernemusklene rundt ryggraden.

— Den moderne golfsvingen er tøff for kroppen. At spillere allerede i 20-årene opplever denne typen skade er meget bekymringsfullt på lang sikt, avslutter den erfarne  ortopediske kirurgen USA.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.