Sesongstart nærmer seg med rekordfart, og i løpet av den nærmeste drøye måneden vil de fleste banene i lavlandet sørpå være åpne. Her presenterer vi de viktigste drivernyhetene.
-rets-nye-drivere

COBRA AMP CELL: Cobra slår på stortrommen med AMP CELL-driveren, som kommer i fire forskjellige farger. Som oransje, fargen vi forbinder Ricky Fowler med.

-rets-nye-drivere

-rets-nye-drivere

-rets-nye-drivere


-rets-nye-drivere

CALLAWAY X HOT
-rets-nye-drivere

TITLEIST 913 D2
-rets-nye-drivere

TITLEIST 913 D3
-rets-nye-drivere

NIKE VR_S COVERT
-rets-nye-drivere

CLEVELAND CLASSIC XL
-rets-nye-drivere

TAYLORMADE R1
-rets-nye-drivere

PING G25

-rets-nye-drivere

WILSON D100

Kanskje vil en ny driver hjelpe deg å treffe flere fairwayer. Og også gi deg kortere innspill.

Her får du en presentasjon av drivernyhetene du vil se mest av i golfbutikkene i år.

Vi har tatt med de viktigste spesifikasjonene og egenskapene for å gjøre det lettere å sammenligne de forskjellige merkene og modellene.

God fornøyelse. Og bruk gjerne kommentarfeltet under om du har synspunkter på hva du liker (eller misliker) ved 2013-modellene.

Bilder av de ulike modellene finner du nederst i saken.

COBRA AMP CELL

Hoder: 460cc, 440cc Løftevinkler: 8,5, 9,5, 10,5 og 11,5 Skaft: 45,75” Fujikura Fuel, 65 Mitsubishi Rayon Kurokage

Med standard-, draw- og promodell gir AMP Cell-driveren fra Cobra deg seks forskjellige løftevinkel/ballbane-innstillinger. Ved hjelp av den medfølgende nøkkelen kan vinkelen stilles mellom 8,5 og 11,5 grader.

I proversjonen kan den stilles mellom 7,5 og 10,0 grader, og også med to fadeinnstillinger.

Ulikt en del andre drivere slipper du å justere såleflaten etter å ha justert løftevinkelen for at slagflaten skal stå vinkelrett på slagretningen.

Cobra kaller teknologien SmartPad. Den ovale slagflaten har E9-teknologi, som gir større trefflate.

Standardmodellen er tilgjengelig i blått, rødt, oransje og sølv med to faste vekter på kronen og et vektbånd over sålen.

Pris: kr. 2300—3500
Mer info: www.cobrapumagolf.com

CALLAWAY X HOT

(Bilde nederst i saken)
Hoder: 460cc, 435cc Løftevinkler: 8,5, 9,5 (LH), 10,5 (LH), 11,5 og 13 Innstillinger: 460cc: Åpen +2,5, lukket -1,5435cc: Åpen +3, lukket -1 Skaft: 46” Project X Velocity (53-58g), 45,75” Project X Velocity (64-76g)

Callaway har tatt fram en slagflate de kaller Speed Frame Face for X Hot-driverne, som optimaliserer fleksibiliteten over hele flaten. Det øker ballhastigheten.

Standardversjonene kommer med et lengre (46”), lettere (under 60 gr.) skaft med draw-innstilling som standard. Promodellen har det mer kompakte 435cc-hodet, med et kortere, tyngre skaft.

Begge modellene har tilpasset kurven på slagflaten for å matche de vanligste treffpunktene etter spillernes løftevinkel. 460cc-kronen er i matt sølv med et siktemerke, mens kronen i promodellen er uten dekorelementer.

Pris: kr. 2500
Mer info: www.callawaygolf.com

TITLEIST 913 D2 & D3

(Bilde nederst i saken)
Hoder: 460cc (D2), 445cc (D3) Løftevinkler: 7,5, 8,5, 9,5, 10,5 og 12 Skaft: Mitsubishi Diamana Blue/White, Titliest Bassara 50, Aldila RIP Phenom 70

Selv om 913-serien bare består av to modeller blir det i realiteten dusinvis av modeller avhengig av hvor godt mulighetene for innstillinger utnyttes. Dette skyldes det justerbare overgangsstykket (Surefit Tour hosel), som gjør det mulig å åpne og lukke slagflaten.

I praksis betyr dette at løftevinkelen kan presses helt ned i 6,5 grader og helt opp i 14 grader. 913 har den samme mørke finishen som 910-modellen, men har en helt ny slagflate, som gir 11 prosent høyere ballhastighet.

Tynnere krone og lavere såleprofil gir mindre spinn. D2 har svak draw-innstilling mens D3 gir spillerne flere muligheter for å forme ballbanen.

Pris: kr. 3500
Mer info: www.titleist.com

NIKE VR_S COVERT

(Bilde nederst i saken)
Hoder: 460cc, 430cc Løftevinkler: 8,5, 9,5, 10,5 og 12 Skaft: Mistubishi Rayon Kurokage (50g, 60g)

Nikes Covert-driver kommer med en utsparring i sålen. Den synes godt i driverstativet i butikken, men er usynlig når du setter ned køllen til ballen. Hensikten er å øke tilgivenheten og øke ballhastigheten ved treff utenfor sweetspot.

Utsparringen gjør også at mer vekt kan flyttes til hælen og tåen, som øker hodets vridningsmotstand (MOI). Slagflaten har Nikes eget system for variabel tykkelse, NexCOR, som gir større ballhastighet fra et større område på flaten.

Det nye FlexLoft justeringssystemet gjør at løftevinkelen kan endres fra 8,5 til 12,5 grader uten at slagflatens vinkel mot slagretningen endres.

Pris: kr. 2700—3600
Mer info: www.nikegolfeurope.com

CLEVELAND CLASSIC XL

(Bilde nederst i saken)
Hode: 460cc Løftevinkler: 9, 10,5, 12 Skaft: Miyazaki B. Asha

Cleveland Classic XL kommer i to utgaver; én justerbar (XL Custom) og én fast (XL). Slagflaten er den største og høyeste på markedet, og har variabel tykkelse, som gir høyere ballhastighet fra en større del av flaten.

Tyngdepunktet er flyttet bakover i hodet for å både gi høyere utgangsvinkel og mer penetrerende ballbane. Vekten av grepet og skaftet er lavere for å optimalisere balansepunktet i forhold til hodets vekt.

XL Custom har tolv innstillingsmulighet for slagflatens løftevinkel og vinkel mot slagretningen.

Pris: kr 2700
Mer info: www.clevelandgolf.com

TAYLORMADE R1

(Bilde nederst i saken)
Hoder: 460xx, 440cc Løftevinkler: 8-12 (tolv innstillinger pr hode) Skaft: 45,5” Aldila RIP Phenom (53-65g)

R1 er et godt eksempel på TaylorMades fasinasjon for justeringsmuligheter. De tolv innstillingene for løftevinkel, sju for åpning eller lukking av slagflaten og to flyttbare vekter gir til sammen 168 innstillinger med bare ett hode.

Normalt lukkes slagflaten når du øker løftevinkelen, og åpnes når du minker den. Dette kan overstyres ved at såleplaten er justerbar.

I kjent TaylorMade-stil er kronen hvit, mens svart, oransje og grå grafikkelementer rammer inn det hele. Det 55 gram lette standardskaftet er balansert slik at det føles 10 gram tyngre. TP-versjonen av R1 gir deg flere valgmuligheter når det gjelder skaft.

Pris: kr. 3500
Mer info: www.taylormadegolf.eu

PING G25

(Bilde nederst i saken)
Hode: 460cc Løftevinkler: 8,5, 9,5, 10,5, 12 Skaft: 45,75” Ping TFC 189D (48-64g)

G-serien til Ping har alltid dreiet seg om flest mulig tilgivende egenskaper, og sjette generasjon G-modell er intet unntak. Med muligheten til, for første gang, å kunne justere innstillingene.

Det dreier seg om den samme treveis-innstillingen som vi finner i selskapets Anser-driver. Men med fire innstillinger av løftevinkelen, der hver av de igjen kan justeres ytterligere en halv grad.

Tyngdepunktet er det laveste og lengst bak i hodet noen gang hos Ping, som gir 10 prosent høyere vridningsmotstand (MOI) enn hos forgjengeren G20.

Kronen er ultratynn mens slagflaten har varierende tykkelse, som gir høyere ballhastighet ved treff utenfor sweetspot.

Pris: kr. 2800
Mer info: www.ping.com

WILSON D100

(Bilde nederst i saken)
Hode: 460cc Løftevinkler: 9, 10,5 og 12 Skaft: Matrix OZIK HD4.1

D100 er andre generasjon av Wilsons SuperLight-drivere, og veier det samme som forgjengeren DXI SuperLight: 269 gram.

Til tross for den lette totalvekten har D100 klart å beholde en svingvekt på D1 ved å optimalisere vektdistribusjonen mellom hodet (190g), skaftet og grepet.

Som i praksis betyr at køllen føles tung nok i svingøyeblikket, men er lett nok til at svinghastigheten øker.

Variabel tykkes på slagflaten gir i snitt 9 prosent høyere ballhastighet og sweetspoten er blitt større og mer tilgivende.

Pris: kr 2300
Mer info: www.wilsonstaff.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.