BORRE 20160628: Bilder fra Team Norway samling på Borre GK 28.06.2016. Foto: Benjamin A. Ward / NGF/Ward

20-åringen fra Miklagard imponerte stort med 13 under par og seier med fire slag individuelt samt tangering av klubbrekorden i lagkonkurransen i Valspar Collegiate i Florida.

Seks seiere på rad for Oklahoma State er rekordtangering for universitetet. Mens Viktor Hovlands serie på 67-65-68 altså resulterte i hans første individuelle seier på college.

Andreår-studentens avsluttende tre under par 68-runde startet med fire rake par. Deretter feide han i tre birdier på rad, mens en bogey ga runding på to under for dagen.

De siste ni gikk unna på én under par, 35, etter én bogey og to birdier. Som også kom på rad: På hullene 15 og 16.

Rekordtangering med fem topp-5 på rad

Seieren var også Hovlands femte topp-5 på rad. I tillegg til tirsdagens triumf består rekken av to andreplasser, én tredje- og én fjerdeplass. En fantastisk sekvens som bringer 20-åringen fra Miklagard inn i topp-10amatørens verdensranking denne uken.

Oklahoma State, som også hadde Kristoffer Ventura på laget, vant med fem slag over Florida State. Individuelt endte Oslo-spilleren på delt 49.-plass med +8 etter 71-73-77.

Turneringens tredje norske innslag, William Buhl, ble delt 31 med +4 etter 75-70-72. Hans universitet, Arkansas, kom på tiendeplass i lagkampen.

Se også: Resultater fra Valspar Collegiate

PS: Viktor Hovland er ikke den eneste norske Hovland som vant på college denne uken. Søndag var Julie Hovland på South Alabamas vinnerlag, og endte på andreplass individuelt, i Bama Beach Bash-turneringen i Alabama.