5000 tilskuere hadde funnet veien til Bogstad for å se verdensstjernene i aksjon i Suzann Pro Challenge. Det er ny publikumsrekord for golf i Norge.
publikumsrekord-for-tutta---co

TUSENVIS: Det var nesten som å være på en av de store turneringene utenlands da Suzann Pettersen dro 5000 tilskuere til sitt Suzann Pro Challenge på Bogstad. TRYKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJONER!

publikumsrekord-for-tutta---co

PUBLIKUM TETT I TETT: Alle teesteder og greener var kantet av tilskuere i flere lag utenfor tauene. Her er det langstlående Jessica Korda fra USA som får det til å gå et imponert gisp gjennom publikum.
publikumsrekord-for-tutta---co

TOK MIKROFONEN: Marita Engzelius stortrivdes på hjemmebane, og tok mikrofonen på tredje utslag, der hun takket publikum for fremmøtet.
publikumsrekord-for-tutta---co

IMPONERT OVER OPPLSUTNINGEN: Visepresident Anne-Lise Løfsgaard og president Finn H. Andreassen i NGF koste seg i sommerværet, og var imponert over at så mange fant veien til Bogstad.For golfforbundet ble turneringen nok et godt argument for at Norge bør søke om Solheim Cup 2019.

publikumsrekord-for-tutta---co


Riktignok var det 8500 tilskuere tilstede under den første europaturneringen for damer på Bogstad i 2002. Men det var over tre dager.

Lørdag var det smekkfullt på parkeringsplassene i området, og langs fairwayene, som heldigvis var kantet av tau for å holde publikum unna.

Den første opptellingen fra arrangørene viste at hele 5000 mennesker hadde møtt opp og betalt 100 kroner i inngangspenger hver, og som går direkte til Right to Play.

Takket hjemmepublikum

Så stort var oppmøtet at Suzann Pettersens fourball-partner, Marita Engzelius, tok speakerens mikrofon på tredje utslag og takket alle golfinteresserte som hadde møtt opp på Bogstad.

I tillegg til faste tau ved utslagene og greenene hadde hver gruppe med mobile tauvakter, som strakk midlertidige sperringer langs fairwayene.

— Vi får i alle fall mosjon, konstaterte mobil tauvvakt Bent Hinze da han hastet forbi Golferen.no ved tredje tee.

Fantastisk dag

— Det har vært kjempegøy, sier Suzann Pettersen til Golferen.no etter at alle de 18 hullene var ferdigspilt.

— Det ar vært en fantastisk dag. Vi kunne ikke bedt om å få det bedre enn vi har hatt det i dag.

— Så mye folk i det fantastiske været! Og så mange familier og barn og unge, nei dette har bare vært helt topp! fortsetter hele Norges Tutta.

Gjentas neste år

Tutta lover at suksessen skal gjentas neste år.

— Vi skal først fullføre denne kvelden, og så begynner vi å planlegge. For det blir helt sikkert turnering neste år også, avslutter en fornøyd, glad og stolt vertinne.

Hvem som vant? Det ble spilt fourball, og Asia, med Yani Tseng og Ai Miyazato var 10 under, foran Norge med Pettersen og Engzelius på 8 under.

Europa, med Sandra Gal og Betriz Recari, hadde -5 mens USAs Paula Creamer og Jessica Korda fylte ut feltet med -4.

Totalt innbragte Suzann Pro Challenge 850.000 kroner til Rigth to Play, skriver VG.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.