Publikumsrekord for Tutta & co

5000 tilskuere hadde funnet veien til Bogstad for å se verdensstjernene i aksjon i Suzann Pro Challenge. Det er ny publikumsrekord for golf i Norge.

publikumsrekord-for-tutta---co


TUSENVIS: Det var nesten som å være på en av de store turneringene utenlands da Suzann Pettersen dro 5000 tilskuere til sitt Suzann Pro Challenge på Bogstad. TRYKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJONER!

publikumsrekord-for-tutta---co


PUBLIKUM TETT I TETT: Alle teesteder og greener var kantet av tilskuere i flere lag utenfor tauene. Her er det langstlående Jessica Korda fra USA som får det til å gå et imponert gisp gjennom publikum.

publikumsrekord-for-tutta---co


TOK MIKROFONEN: Marita Engzelius stortrivdes på hjemmebane, og tok mikrofonen på tredje utslag, der hun takket publikum for fremmøtet.

publikumsrekord-for-tutta---co


IMPONERT OVER OPPLSUTNINGEN: Visepresident Anne-Lise Løfsgaard og president Finn H. Andreassen i NGF koste seg i sommerværet, og var imponert over at så mange fant veien til Bogstad.For golfforbundet ble turneringen nok et godt argument for at Norge bør søke om Solheim Cup 2019.

publikumsrekord-for-tutta---coRiktignok var det 8500 tilskuere tilstede under den første europaturneringen for damer på Bogstad i 2002. Men det var over tre dager.

Lørdag var det smekkfullt på parkeringsplassene i området, og langs fairwayene, som heldigvis var kantet av tau for å holde publikum unna.

Den første opptellingen fra arrangørene viste at hele 5000 mennesker hadde møtt opp og betalt 100 kroner i inngangspenger hver, og som går direkte til Right to Play.

Takket hjemmepublikum

Så stort var oppmøtet at Suzann Pettersens fourball-partner, Marita Engzelius, tok speakerens mikrofon på tredje utslag og takket alle golfinteresserte som hadde møtt opp på Bogstad.

I tillegg til faste tau ved utslagene og greenene hadde hver gruppe med mobile tauvakter, som strakk midlertidige sperringer langs fairwayene.

— Vi får i alle fall mosjon, konstaterte mobil tauvvakt Bent Hinze da han hastet forbi Golferen.no ved tredje tee.

Fantastisk dag

— Det har vært kjempegøy, sier Suzann Pettersen til Golferen.no etter at alle de 18 hullene var ferdigspilt.

— Det ar vært en fantastisk dag. Vi kunne ikke bedt om å få det bedre enn vi har hatt det i dag.

— Så mye folk i det fantastiske været! Og så mange familier og barn og unge, nei dette har bare vært helt topp! fortsetter hele Norges Tutta.

Gjentas neste år

Tutta lover at suksessen skal gjentas neste år.

— Vi skal først fullføre denne kvelden, og så begynner vi å planlegge. For det blir helt sikkert turnering neste år også, avslutter en fornøyd, glad og stolt vertinne.

Hvem som vant? Det ble spilt fourball, og Asia, med Yani Tseng og Ai Miyazato var 10 under, foran Norge med Pettersen og Engzelius på 8 under.

Europa, med Sandra Gal og Betriz Recari, hadde -5 mens USAs Paula Creamer og Jessica Korda fylte ut feltet med -4.

Totalt innbragte Suzann Pro Challenge 850.000 kroner til Rigth to Play, skriver VG.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×