Ping lanserer Anser 50-års jubileumsmodell

HÅNDSLIPT AV JOHN SOLHEIM: Samtlige av putterne av Ping Anser jubileumsmodell er håndslipt av John Solheim ved selskapets hovedkontor i Phoenix, Arizona. Foto: Ping

For å feire at det er 50 år siden Karsten Solheim utviklet sin ikoniske putter Anser relanserer Ping modellen i et begrenset opplag.

Anser var putteren som skulle være svaret , answer, på det som var feil med andre puttere på den tiden.

Når Ping nå relanserer  jubileumsmodellen av Anser i et begrenset opplag er det med deler støpt i de originale  støpeformene fra 1966, og der samtlige komponenter er produsert i USA.

Hver eneste putter er dessuten håndslipt av Pings konsernsjef, og sønn av Karsten, John Solheim. Akkurat slik han gjorde hjemme i farens garasje da putteren første gang ble produsert i 1966.

Anser et morsomt prosjekt

anser

PING ANSER: Verdens mest populære, og mest kopierte, puttermodell. Foto: Ping

— Dette har vært et morsomt prosjekt. Det bragte fram mengder av gode minner fra tiden i garasjen i Scottsdale, sier John Solheim i en pressemelding.

— Anser er tidenes mest populære  putterdesign, og dens plass i historien er unik. Og hvem ville trodd at designen 50 år etter lanseringen fortsatt er den dominerende på touren? Det virker som om golfere på nivåer på et eller annet tidspunkt har brukt en Anser. Denne relanseringen i begrenset opplag er en hyllest til suksessen, og også et blikk inn i fremtiden ved at vi har balanserte den med wolfram i tåen og hælen for å gi den en vekt etter dagens standard, fortsetter Solheim.  

De opprinnelige støpeformene, én laget av Karsten og én av sønnen Allan, brukes i  produksjonen av jubileumsutgaven. Det produseres 1550 nummererte høyrehåndsutgaver fra hver form, merket «K» fra Karsten støpeform eller «A» fra Allens. Også venstrehåndsputtere vil være tilgjengelig.

Putterene er montert ved Pings hovedkvarter i Phoenix, og produsert i den samme bronselegeringen som i 1966, med tillegg av wolfram-vekter («tungsten») i tå og hæl.

Hver putter kommer med et lærcover samt et sertifikat signert av John Solheim, og vil være tilgjengelig hos Ping-forhandlere verden over. Prisen er oppgitt til 9999 kroner.

Se også: Ping hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  R&A The Open 2o22: Final Qualifying med Jarand Arnøy, Markus Braadlie  og Espen Kofstad ((Fairmont St. Andrews 28. juni)

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amundi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  Amatør:  DIAC 2022  med Casper Bjurhult Kennedy, Tom Røed Karlsen og Henrik Heyerdah (28. juni – 1. juli)

  Junior:  Stenson Sunesson Junior Challenge  med Leo Hirukawa Aaraas (28. juni)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×