Ingen av de fire nordmennene som kjempet om å gå videre fra andresteget av Q-School lyktes. Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh var to slag fra avansement.

Krogh og Johansen var i glitrende posisjon til å sikre plass i Q-School-finalen 12.-17. november.Sisterunder på én over par, 72, for Krogh og to over par, 73, for Johansen sendte imidlertid begge utfor stupet.

Besværlig håndledd

Håndleddet til Kristian Krogh holdt på å sette en stopper for den siste runden, forteller Team Krogh på sin Facebook-side:

Store smerter gjorde at han nesten måtte trekke seg, han fullførte runden, men da går det ofte som det pleier. Det ble en runde på +1, det betyr at det ikke blir noe tredjesteg.Nå blir det fokus på å bli frisk, og håpe det løser seg med endel turneringen på CT også i 2017.

Kravet for å avansere fra Lumine Golf & Beach Club endte på -6, de to nordmennene delte 25.-plassen på -4.

På Panoramica-banen i Castellon endte grensen på -8. Christian Aronsen avsluttet med to over par, 74, som ga -2 totalt på delt 45.-plass.

Aksel Olsen avsluttet med én over par, 73, totalen +2 ga delt 50.-plass. Siddisen oppsummerer turneringen på sin Facebook-profil:

Jeg gikk inn i uken med store forhåpninger om om komme meg gjennom European Tour Q-School og spille på de største scenene i europeisk golf. Imidlertid ble det ikke som jeg hadde håpet. Jeg klarte ikke å levere golfen jeg vet jeg er i stand, som var synd. Men jeg vil ta med meg erfaringen jeg fikk fra denne uken til, og forhåpentligvis kommer det noe stort ut av det. Takk til alle som støttet meg, og gratulerer til Chase Koepka for å komme til finalesteget!

Q-School-finalen spilles over seks runder på de to banene på PGA Catalunya Resort 12. til 17. november. Espen Kofstad blir eneste nordmann i finalen.

Resultater

Lumine Golf & Beach Club

Panoramica Golf & Sport Resort


Før siste runde: Johansen og Krogh nærmer seg

Fire nordmenn er i aksjon i andresteget av Q-School. Før siste runde mandag er to i god posisjon for å komme til finalesteget.

Både veteranen Eirik Tage Johansen fra Stavanger GK og unge Kristian Krogh fra Drammen GK er i posisjon til å gå til Q-School-finalen med én runde igjen av andresteget.

De to spiller sitt andresteg på Lumine Golf & Beach Club sør for Barcelona. Johansen er på delt ellevteplass med -6, Krogh på delt 18.-plass med -5.

Tre mann deler teten på -11, og grensen for avansement til Q-School-finalen ser ut til å havne rundt de to nordmennenes score. Så mandagens finalerunde blir slett ingen tur i parken for den norske duoen.

Kanonrunde kan ta  Aronesen til Q-School-finalen

Christian Aronsen ligger på delt 33.-plass med -4 i sin turnering, som  spilles på Panoramica Golf & Sport Resort litt lenger sør på spanskekysten.

Før siste runde gir -7 plass blant de 25 prosentene som går videre til finalesteget. Vi tror Miklagard-spilleren må kline til med i alle fall fem under par mandag for å sikre avansement.

For Aksel Olsen fra Stavanger GK er veien enda litt lenger, siddisen har +1 på delt 56.-plass.

O-school-finalen spilles over seks runder på PGA Catalunya Resort 12.-17. november.