Foto: J. Ketil Steine

24-årige Philip Mcgowan fra Drøbak kom på en delt 12. plass i årets klubbmesterskap i Drøbak Golfklubb i helgen, men det er ikke denne plasseringen som han kommer til å huske resten av livet: Lørdag slo Philip en «albatross» på par 5-hullet øverst i kroken vest for Belsjø Platå.

Med andre ord: Philip brukte to slag på å få ballen i koppen på dette hullet, som normalt skal slås på fem slag for å oppnå par.

En fornøyd Philip, som har spilt golf siden han lærte å gå, kan konstatere at slaget var en fantastisk følelse:

—-En «karamell» jeg kan suge på i mange, mange årAlbatrossen på hull 8 lyste opp et relativt mørkt scorekort på lørdag, og gjorde at det ble en bra dag på banen tross resultatet, sier Philip og forteller at han fikk den oppvekkeren han trengte for de resterende 11 hullene på en relativt tung ettermiddag:Nå venter jeg bare på en «hole-in-one» sånn at jeg kan avgjøre hva som er best ….

Andre albatross på par 5-hull

A lbatross på et par 5-hull har bare skjedd én gang tidligere i klubbens mer enn 30-årige historie. Den prestasjonen stod Oliver Bugten for på hull 3 for noen år siden.

 Drøbak Golfklubbs pressekontakt, J. Ketil Steine, og forteller at han i farten kan huske to albatrosser på par 4-hull, altså Hole in one, på Drøbak Golfklubbs bane tidligere.

Se også: Drøbak GK hjemmeside