Golfforbundets prosjekt for funksjonshemmede avholder sin årlige åpne dag på Mørk golfklubb den første lørdagen i juni.
-pen-dag-for-funksjonshemmede-p--m-rk-gk-4--juni

FOR ALLE: Alle kan ha glede av golf, og idretten kan tilpasses de aller fleste typer funksjonshemming.

-pen-dag-for-funksjonshemmede-p--m-rk-gk-4--juni

UNDERVISER PÅ TEGNSPRÅK: Rolf Lossius, pro i Mørk golfklubb.

Gjennom flere år har golfforbundet fokusert på at funksjonshemmete kan ha like stor glede av golf som funksjonsfriske.

Golf tilrettelegges enkelt også for dem som har en funksjonshemming, og i følge NGF kan alle oppleve gleden ved spillet i kombinasjon med fin naturopplevelse og sosialt samhold.

Lørdag 4. juni inviterer NGF og Mørk golfklubb personer med nedsatt funksjonsevne i alle aldere til å prøve golf på Mørk mellom kl 12.00 og 16.00.

Arrangementet er rettet inn både mot nybegynnere og etablerte golfere. I tillegg til muligheten å selv teste ut golf både på banen og på treningsfeltet får deltakerne møte profilerte funksjonshemmede golfere som André Toth, Trygve S. Toskedal Larsen og Joakim Marksten.

Underviser på tegnspråk
Mørk golfklubbs leder Åge Wedøe er både stolt og glad over at klubben er valgt som et av NGFs kampanjesteder for arrangementet i år.

— Det få, om noen, vet er at da vi ansatte Rolf Lossius som pro for et par måneder siden, så fikk vi samtidig tak i den antageligvis eneste golfproen i Europa som også kan undervise ved hjelp av tegnspråk, forteller Wedøe til Golferen.no.

Rolf Lossius forteller at han var sambo med ei døv jente i ti år, og at det var slik han lærte tegnspråk.

— Vi flyttet etter en stund til Sverige der jeg også fikk lært meg svensk tegnspråk. Det er slik at tegnspråk er internasjonalt, men Sverige har sitt eget, forteller Lossius, og fortsetter:

— Utfordringen med døve og hørselshemmede golfere er at de hele tiden må kunne se hva jeg sier. Samtidig må jeg være veldig visuell i undervisningen slik at de forstår hva jeg mener, avslutter Lossius, som kom til Mørk fra jobben som instruktør og styreleder i Nesbyen GK i Hallingdal.

Påmelding innen 31. mai
Det er gratis å delta på arrangementet 4. juni, men for å kunne planlegge best mulig ber arrangørene om at alle som vil være tilstede melder seg på innen 31. mai.

Send e-post til Gøril Hansen i NGF eller ringe eller send sms til 995 76 525. Påmelding kan også gjøres på e-post direkte til Peder Mørk i Mørk GK eller på telefon eller sms til 913 41 450.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.