Partnerskap LET og LPGA skal løfte damegolfen

damegolfen

NY AVTALE: Mike Whan fra LPGA og Marta Figueras Dotti fra LET har inngått et joint venture på vegne av de to organisasjonene. Foto: LET

Under sitt årlige medlemsmøte i Spania tirsdag ga europatour-spillerne sitt samtykke til et tett samarbeid med LPGA. Samarbeidet vil gi 20 felles turneringer, inkludert to majors, i 13 land.

Særlig den europeiske damegolfen har slitt med nedadgående interesse fra sponsormarkedet de senere årene. Terminlisten for 2019-sesongen inneholder 22 turneringer spredd fra januar til desember.

Heller ikke verdens ledende tour på damesiden, LPGA, har gått gjennom en ubesværet tid. Ikke minst fordi interessen har dalt med færre hjemlige profiler i toppen.

Nå skal de to gigatene inngå et joint venture-samrbeid, som har til hensikt å bringe damegolfen tilbake til gamle høyder verden over.

Nøkkelen til suksess i Europa vil ligge i LET’s ekspertise og nettverk i denne delen av verden i tospann med LPGAs globale styrke og verdensomspennende eksponering.

De to organisasjonene har en felles visjon for framtiden for kvinnelig, profesjonell golf for å kunne hente ut damegolfens potensial, skriver de i en felles pressemelding.

Der forklarer leder av styret i LET, Marta Figueras-Dotti, bakgrunnen for det nye, forpliktende samarbeidet:

— To lag som slår seg sammen om ett felles formål vil gi muligheter vi simpelthen ikke kunne skapt på egen hånd. Grunnmuren for dette samarbeidet blir å gi våre medlemmer muligheter til å følge sin lidenskap, og utvikle sine karrierer som profesjonelle idrettsutøvere. Bare i løpet av de 60 dagene som har gått siden vi begynte på dette arbeidet, har vi allerede sett et dramatisk løft for LETs turneringsliste. Det er en effekt som vil ha positiv virkning for nærmest sagt alle våre LET-medlemmer.

Marianne leder før nest siste turnering

Torsdag starter den nest siste turneringen på LETS terminliste i Spania: Andalucia Costa del Sol Open de Espana med Tonje Daffirud, Marita Engzelius, Celine Borge og Marianne Skarpnord på startstreken. Sistnevnte leder klart i tourens Order of Merit når to turneringer gjenstår

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Bermuda Championship med Kristoffer Ventura (29. oktober 1. november)

  European Tour: Cyprus Open med  Kristoffer Reitan (29. oktober 1. november)

  BlueGolf Tour: Savannah Open med  Andreas Halvorsen (27.- 29. oktober)

  College: East Lake Cup Match Play med Bård Skogen og Markus Braadlie (17. -28. oktober)

  College: East Lake Cup Stroke Play med Bård Skogen og Markus Braadlie (17. -28. oktober)

  College: UNG Fall Invitational med Magnus Randsted og Daniel Aas (26. -27. oktober)

  College: Carey Collegiate Fall Classic  med Alexandra Mudie (26. -27. oktober)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×