Foto: LET

Under sitt årlige medlemsmøte i Spania tirsdag ga europatour-spillerne sitt samtykke til et tett samarbeid med LPGA. Samarbeidet vil gi 20 felles turneringer, inkludert to majors, i 13 land.

Særlig den europeiske damegolfen har slitt med nedadgående interesse fra sponsormarkedet de senere årene. Terminlisten for 2019-sesongen inneholder 22 turneringer spredd fra januar til desember.

Heller ikke verdens ledende tour på damesiden, LPGA, har gått gjennom en ubesværet tid. Ikke minst fordi interessen har dalt med færre hjemlige profiler i toppen.

Nå skal de to gigatene inngå et joint venture-samrbeid, som har til hensikt å bringe damegolfen tilbake til gamle høyder verden over.

Nøkkelen til suksess i Europa vil ligge i LET’s ekspertise og nettverk i denne delen av verden i tospann med LPGAs globale styrke og verdensomspennende eksponering.

De to organisasjonene har en felles visjon for framtiden for kvinnelig, profesjonell golf for å kunne hente ut damegolfens potensial, skriver de i en felles pressemelding.

Der forklarer leder av styret i LET, Marta Figueras-Dotti, bakgrunnen for det nye, forpliktende samarbeidet:

— To lag som slår seg sammen om ett felles formål vil gi muligheter vi simpelthen ikke kunne skapt på egen hånd. Grunnmuren for dette samarbeidet blir å gi våre medlemmer muligheter til å følge sin lidenskap, og utvikle sine karrierer som profesjonelle idrettsutøvere. Bare i løpet av de 60 dagene som har gått siden vi begynte på dette arbeidet, har vi allerede sett et dramatisk løft for LETs turneringsliste. Det er en effekt som vil ha positiv virkning for nærmest sagt alle våre LET-medlemmer.

Marianne leder før nest siste turnering

Torsdag starter den nest siste turneringen på LETS terminliste i Spania: Andalucia Costa del Sol Open de Espana med Tonje Daffirud, Marita Engzelius, Celine Borge og Marianne Skarpnord på startstreken. Sistnevnte leder klart i tourens Order of Merit når to turneringer gjenstår