Norwegian Challenge, dag 4, 9.-plass,,Thorps siste runde som profesjonell

André Jåtog har sagt opp stillingen som daglig leder i Bærum GK mens Nils Jørgen Kittilsen har sagt opp sportssjef-jobben. De erstattes av henholdsvis Bente Rosenberg og Marius Thorp.

Bærum GK  melder på sin nettside at klubbens sportssjef, Nils Jørgen Kittilsen, har sagt opp sin stilling. Hans etterfølger blir Marius Thorp, som med det vender tilbake til moderklubben.

30 år gamle Thorp har en rekke meritter både som amatør og som profesjonell golfspiller. Som amatør ble han den første, og hittil eneste, norske europamesteren som 17-åring i Belgia i 2005. Han ble uoffisiell junior-verdensmester individuelt og i lagkampen i 2006, og ble beste amatør, og tildelt The Silver Medal, etter sin 48.-plass i majorturneringen The Open Championship i 2006.

Som profesjonell tok han 16.-plass sammenlagt på Challenge Tour i 2010, og avanserte med det til European Tour for 2011-sesongen. Han er også æresmedlem i Bærum GK.

Etter fire år som sportssjef i Oslo GK gleder Thorp seg til å vende nesen hjemover til Oslos nabokommune i vest, avslører han til Norsk Golf:

— Det blir veldig spennende å komme tilbake. Men det blir også litt rart, ikke bare for meg, men sikkert også for flere av medlemmene som husker meg som en liten spirrevipp oppe på treningsgreenen. Nå har jeg plutselig det sportslige ansvaret i klubben. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det føles som jeg kommer hjem. Det er dette som er klubben i mitt hjerte.

Bærum GK har også ansatt Bente Rosenberg som ny daglig leder etter André Jåtog, som nylig sa opp stillingen som daglig leder i klubben. Bente Rosenberg har de siste fire årene vært daglig leder i Toppgolf AS og Norhaug GK.